3 anledningar till att investera i designmöbler

Att investera i konst är vanligt förekommande, men det är färre som tänker på att designmöbler kan vara en bra investering. Möbler från välkända designers går sällan ur tiden, vilket gör att deras värde inte minskar drastiskt efter en säsong. Ibland kan värdet till och med öka med tiden. Designmöbler kan kosta en del, men kvaliteten gör att de håller längre än slit-och-släng-möbler från billiga varumärken. Dessutom är det betydligt bättre för miljön. Därför bör du se designmöbler som en investering och inte som en kostnad. Här kan du läsa mer om anledningarna till varför du bör investerar i möbler och vilka typer av möbler som är bra att satsa på.

De behåller sitt värde

Många designmöbler behåller sitt värde över tiden och kan till och med öka i värde om efterfrågan på andrahandsmarknaden ökar. Det är inte ovanligt att designklassiker säljs på auktion för ett högre pris än ursprungspriset. Stolar, bord och lampor är vanliga möbler att investera i. Det är även vanligt att skaffa en barnsäng som investering eftersom dessa kan öka i värde med tiden.

Tidlöshet

Även om du inte vill sälja dina designmöbler i framtiden kan du låta dem leva vidare genom att ge dem till dina barn eller släktingar. Designklassiker är tidlösa och kan gå i arv i flera generationer. Ibland blir de till och med modernare och trendigare med tiden. Tack vare hög kvalitet kan de hålla i flera årtionden. Att investera i möbler av god kvalitet är kul både i nuet och i framtiden.

Hållbart för miljön

Sist, men inte minst är det en bra investering för miljön. Att köpa tidlösa designmöbler av hög kvalitet kostar självklart mer än billiga slit-och-släng-produkter, men i det långa loppet är det bättre både för plånboken och miljön. Eftersom de håller betydligt längre så behöver du inte köpa nya möbler varje år. Riktigt bra material håller i många år och är mer skonsamt för miljön både vid tillverkning och användning. Det finns mycket som man kan investera sina pengar i, men designmöbler är definitivt en av de mest klimatsmarta investeringarna.

Bli först med att kommentera

Kommentera