4 saker att tänka på innan du handlar med kryptovalutor

4 saker att tänka på innan du handlar med kryptovalutor

Är du intresserad av det förra årtiondets stora fenomen, kryptovalutan? Att börja handla med kryptovalutor har blivit otroligt populärt, och du har med allra största sannolikhet funderat lite på det du också.

Men innan du gör det finns det en hel del saker som du bör känna till, annars är risken hög för att du begår kritiska misstag som i värsta fall kan stå dig dyrt. Det vill du väl undvika, eller hur?

4 tips på saker du bör tänka på innan du ger dig in i kryptobranschen

Nedan är exempel:

De går inte att använda överallt

Än så länge är det relativt få aktörer som accepterar någon form av kryptovaluta. Det är svårt att köpa en bil, mat eller bostad med Bitcoin eller andra kryptovalutor, även om det finns stora företag som accepterar kryptovaluta som betalningsmetod.

Kryptovalutan börjar dock sprida sig till allt fler branscher i samhället, och numera går det till och med att spela casinospel online med valutor som Bitcoin, Ethereum och liknande, vilket har resulterat i att allt fler människor får upp ögonen för valutan.

Därmed kan vi förvänta oss att allt fler väljer att använda någon form av kryptovaluta i framtiden.

Kryptovaluta skiljer sig från traditionell valuta

Valutor som dollar, svenska kronor och euro skiljer sig rejält från den moderna kryptovalutan. Dessa valutor backas upp av staten och har ett centralt organ som reglerar dem, medan kryptovalutor är fristående och decentraliserade system som förlitar sig på användarna för driften. Därmed kan du inte vända dig till någon myndighet för att få hjälp om något krånglar, de har helt enkelt inte hand om driften eller säkerheten.

Priserna kan svänga snabbt

Värdet för valutor som dollar och euro kan svänga en del, men inte i närheten av lika rejält som kryptovalutor. Det är lätt att bli sjösjuk när man tittar på en graf för historiska prisrörelser för Bitcoin eller Ethereum, och även om de har planat av en aning under de senaste åren, är de knappast stabila.

Detta är något du måste vara beredd på, annars kommer du få dig en rejäl chock när du ser hur priserna fluktuerar inom branschen.

Säkerheten ligger helt och hållet på dig

Om du blir av med din kryptovaluta kommer du knappast få hjälp av din bank eller en myndighet. Anledningen till detta är att de inte ansvarar för säkerheten för kryptovalutor, vilket gör att all säkerhet istället ligger på ditt ansvar.

Därmed är det viktigt att du känner till hur kryptovalutor fungerar, samt att du använder en säker kryptoplånbok för att skydda dina investeringar.

Vi rekommenderar starkt att du fördjupar dig inom detta ämne innan du börjar handla med kryptovalutor på egen hand.

Bli först med att kommentera

Kommentera