4 sätt att tjäna pengar till klassresan

4 sätt att tjäna pengar till klassresan

Inlägget görs i samarbete med kaffekassan.se

Att åka på klassresa är alltid höjdpunkten under skolåret då eleverna själva dels får en möjlighet att bestämma vart de vill åka och får även en chans att tjäna in sina egna pengar. Ju större reskassa, desto längre resor och längre bort kan man komma. I många fall väljer föräldrarna själva att gå in och sponsra resan, men det kommer faktiskt ge flera fördelar om eleverna får spara ihop pengarna själva.

Det finns också mänger av olika sätt att dra in pengar till klassresan, varav vi ska gå igenom 4 av de bästa metoderna. Med lite motivation från eleverna kan klasskassan snabbt öka och resmålet förändras!

1. Anordna bakförsäljning

Det hör alltid till tradition för många skolor att anordna en bakförsäljning för att dra in pengar till klassresan. Dels är det ett koncept som många elever uppskattar att göra, men bakningen lär även eleverna att utveckla sin kokkonst och håller hemkunskapslektionerna motiverande. Men vart kan man då sedan sälja sina bakverk?

Lägg upp annonser på sociala medier om vart bakverken kan beställas och se också om det finns några helgmarknader eller event som ni kan sälja bakverken på. Kontakta också större företag i området för att se över intresset, då de flesta företag kommer att uppskatta lite hembakade godbitar på kafferasten.

2. Loppis

Genom att eleverna frågar sina föräldrar eller släktingar om de har någonting hemma som bara ligger och samlar damm kan klassen sedan samla ihop en stor kollektion med saker för att sedan anordna en loppis. Marknadsför loppisen och skapa fina skyltar som ni kan dekorera båset med för att ge loppisen ett ökat intresse.

3. Sälj kaffe från Kaffekassan

Det finns också många företag som erbjuder bra tjänster som gör att klassen kan sälja till exempel godis, strumpor eller liknande för att sedan få en marginal av de sålda varorna. Kaffe är någonting som uppskattas och därför är företaget Kaffekassan ett bra val om ni vill tjäna pengar till klassen nu.

Även här kan ni sälja kaffe på marknader eller event, men också sälja direkt till släktingar, vänner och såklart kaffesugna föräldrar. Beroende på hur mycket kaffe eller artiklar som säljs, kommer ersättningen att se lite olika ut. Men generellt är denna metod mycket lönsam.

4. Starta en insamling

En mycket bra metod som får alla i klassen involverade är att starta en insamling. Ni kan lansera denna online men också toppa upp med privata donationer och genom att marknadsföra er på marknader eller event. Ni kan också knacka dörr om eleverna är något äldre och kan ha en mer självständig roll i insamlingen.

Men utöver dessa nämnda sätt så finns det såklart mängder av andra effektiva metoder. Kolla runt i området vad som erbjuds och leta efter flera företag som kan stötta er online. Lycka till med insamlingen och ha en rolig klassresa!

Bli först med att kommentera

Kommentera