5 anledningar att använda dig av låneförmedlare

5 anledningar att använda dig av låneförmedlare

När du står inför tanken att ansöka om ett nytt lån är det viktigt att jämföra räntor och villkor från olika långivare. Denna uppgift kan kännas överväldigande i dagens stora utbud av långivare med varierande räntor och avgifter. Det är här en låneförmedlare kommer in i bilden. Med en låneförmedlare kan du få låneerbjudanden från upp till 40 olika långivare med en enda ansökan. 

En låneförmedlare är ett företag som fungerar som en mellanhand mellan låntagare och olika långivare och lånar alltså själva inte ut några pengar. 

Nedan listar vi 5 skäl att använda dig av en låneförmedlare när du ska jämföra lån

Tillgång till hela lånemarknaden.

Låneförmedlare samarbetar ofta med både välkända storbanker och mindre nischbanker. Detta gör att du enklare får tillgång till låneerbjudanden från banker som du kanske inte ens hört talas om.

Bättre lånevillkor och lägre räntor

Låneförmedlare hjälper dig som låntagare att jämföra räntesatser, återbetalningstider, avgifter och andra villkor från flera olika banker. På så sätt kan du ofta hitta ett billigare lån när du tar hjälp av en låneförmedlare än om du letar på egen hand.

Mindre påverkan på din kreditvärdighet

När du ansöker om lån från flera långivare kan din kreditvärdighet påverkas negativt eftersom alla långivare kommer att genomföra en egen kreditupplysning. En låneförmedlare ser dock till att endast en kreditupplysning görs.

Erfaren rådgivning

Låneförmedlare har gedigna kunskaper om lån och kan ge dig råd under låneansökningsprocessen. De kan hjälpa dig att förstå dina lånealternativ bättre och fatta ett mer välgrundat beslut.

Tidsbesparing

Avslutningsvis möjliggör användningen av en låneförmedlare tidsbesparing och förenkling. Processen för att jämföra och ansöka om lån kan vara både tidskrävande och komplicerad, men genom att använda dig av en låneförmedlare kan större delen av arbetet automatiseras. Du behöver endast fylla i en ansökan hos låneförmedlaren, vilket bara tar ett par minuter.

Bli först med att kommentera

Kommentera