5 fördelar med kryptovalutor

När man tänker på kryptovalutor kan detta låta som något komplext och skrämmande. Men i takt med att det börjat bli mer välkänt så har också användarantalet ökat. På grund av denna anledning är det viktigt att veta vilka fördelar kryptovalutor har, framförallt i jämförelse till de mer traditionella valutorna. Denna artikel kommer att lista fem fördelar med att använda kryptovalutor.

Annons:
påmind ad banner5 fördelar med kryptovalutor t?a=1874552417&as=1544841054&t=1&tk=1&i=1

Man har full kontroll

När en kryptovaluta skapas så sparas alla transaktioner i en blockchain. I sin tur är samtliga transaktioner enkrypterade för att säkerställa att köpare och säljare är legitima. Således innebär detta att valutan kan fortsätta att vara decentraliserad, det vill säga att man själv äger valutan. På grund av detta har varken myndigheter eller banker någon insyn eller kontroll, vilket innebär att man själv har full kontroll över sina pengar.

Identitetssäkerhet

På grund av hur en kryptovaluta är uppbyggd så säkerställer dessa att alla transaktioner görs mellan olika typer av digitala plånböcker eller konton. I sin tur kalkylerar dessa digitala konton antalet hur mycket man äger, mycket likt ett bankkonto.

Genom dessa system så kollas även kontoinnehavarens summa gentom tidigare transaktioner, vilket i sin tur skapar ett närmre felfritt system. Detta innebär att många experter menar att blockchain teknologin i princip inte går att hacka, samt att man inte kan bluffa åt sig pengar.

Snabba transaktioner

Många experter menar att kryptovalutor är mycket användarvänliga, något som även gjort att dessa valutor blivit mer populära på senare tid. Allt som man behöver är i princip en smart-phone eller dator och en stadig internetuppkoppling. Därefter kan man själv bli sin egen bank och göra transaktioner världen över.

Många potentiella användare

Genom den ökade globalisering har det inneburit att fler och fler har åtkomst till internet. Enligt experter menar man att nästan två miljarder människor i världen har åtkomst till internet, men inte till traditionella banker. Detta rör sig om framförallt fattiga delar av världen, vilka i sin tur skulle kunna finna ett stort värde i kryptovalutor.

Man äger vad man har på kontot

Genom att det inte finns någon bank över användarna av kryptovalutor så äger man helt och hållet vad som finns på ens konto. Man skulle kunna se detta mer som en digital plånbok snarare en ett konto, då det inte finns risk att varken myndigheter eller banker kollar i ens plånbok. Således löper man heller ingen risk i att en bank skulle kollapsa och man förlorar sina pengar.

Bli först med att kommentera

Kommentera