5 tips för sig som vill starta eget

Det kan vara svårt att veta vad man ska tänka på när man ska starta ett eget företag. Men här kommer fem användbara tips som man kan ha i åtanken och rent av ha nytta av.

Annons:
påmind ad banner5 tips för sig som vill starta eget t?a=1874552417&as=1544841054&t=1&tk=1&i=1

Affärsidé

Se till att få ner din affärsidé på papper i eller i din dator och i den skriver man ner om hur, med vad och framför allt varför man vill starta ett eget företag. Dessutom bör man tänka på vad man kan erbjuda sina kunder med sin produkt eller tjänst. Därutöver gäller det att bestämma sig för vilken typ av företagsform som är bäst för ditt företag. Sedan kommer det roligaste, att skapa ett välformulerat och enkelt namn på företaget.

Engagera

För att få reda på om din företags- och affärsidé är den rätta, gäller det engagera nära och kära, eller om man har någon mentor som man kan bolla idéer med. Låt dessa se och ge feedback på vad som är bra och mindre bra. Detta gör att man kan se vilka som är svagheterna och framför allt styrkorna i företaget. Det gäller att få andra brinna för din idé också.

Kunderna

Något som är otroligt viktigt är att ta reda på vilka kunderna och vilken målgrupp som företagets tjänster och/eller produkter ska vara till för. För att sedan ta redan var de tilltänkta kunderna finns. Ta gärna en titt på vad konkurrenterna har gjort, för att sedan utgå från det. Dessutom gäller det att ha ett tydligt budskap i företagets marknadsföring. För att sedan få ut affärsidén, så använd av det sociala nätverket av de olika medier och nätverk man har tillgång till. Det gäller att se till att företaget syns i alla sammanhang. Var med i olika affärsnätverk, gå på mässor och nätverka.

Prioritera

Det gäller att se till att prioritera på rätt sätt genom att utgå från vad kunderna vill ha och för att sedan sälja in produkten/tjänsten till dessa. Har inte företaget några kunder, så är det inget företag heller. Skapa en egen webbsida som hela tiden uppdateras med nya spännande saker, samt en e-mejl adress som gör att man kan mejla erbjudande och så vidare till företag och eventuella kunder.

Kalkylera

När man startar ett företag så bör man alltid ha en startkalkyl och en budget, vilket gör att man kan se hur den ekonomiska biten hos företaget följs eller inte. För det kan dröja innan man kan skicka sin första faktura. För att få finansieringen att gå ihop kanske man behöver låna pengar, ansöka om bidrag eller samarbeta med ett annat företag eller person.

Dessutom gäller det att se till att sköta sin redovisning och bokföring, eftersom detta är lagbundet. Kan man inte lägga upp en kalkyl eller göra en bokföring med redovisning, bör man anlita de som kan sådant. För det kommer att löna sig att göra rätt från allra första början när man väl har startat ett eget företag.

När affärsidén och den ekonomiska biten klar är det dags att sätta bollen i rullning. Då är det dags att registrerar företaget hos Bolagsverket och Skatteverket, för att sedan ge allt för att företaget ska bli en succé.

Bli först med att kommentera

Kommentera