Agria djurförsäkring

Agria är ett dotterbolag till Länsförsäkringar och erbjuder bra försäkringar till både svenska lantbrukare, hästägare och husdjursägare. De har flera flexibla försäkringslösningar vilket gör att det finns en försäkring som passar alla. Försäkringsbolaget finns både i Finland, Danmark, Sverige, Storbritannien och Frankrike. Just i Sverige riktar Agria in sig på att erbjuda försäkringar till olika sällskapsdjur, hästägare och lantbrukare. Hos Agria arbetar också anställda veterinärer som både kan ge rådgivning och experthjälp när det gäller ersättning vid sjukdomar eller skador.

Annons:
påmind ad bannerAgria djurförsäkring t?a=1874552417&as=1544841054&t=1&tk=1&i=1

Att teckna kattförsäkring hos Agria

För att teckna en kattförsäkring hos Agria kan man antingen ringa och prata med en försäkringsrådgivare, eller gå in på bolagets hemsida och teckna försäkringen där.

Vad kostar en försäkring?

Beroende på vilken kattras man har, hur skadebenägen den är samt beroende på kattens hälsa och historik kan försäkringarna variera i pris. Om katten försäkras när den är ung blir försäkringen billigare. Äldre katter får betala tillägg. Om katten har ID-märkning eller är under fyra månader när försäkringen tecknas får man också rabatt.

Kräver Agria veterinärintyg?

Om man vill ändra sin kattförsäkring eller göra en nyteckning kan det i vissa fall behövas ett intyg från veterinär. Intyget får inte vara äldre än 30 dagar och det behövs framförallt om katten har någon sjukdom, om den är äldre eller om den har importerats under de fyra senaste månaderna. Om katten har ett högt livförsäkringsbelopp kan det också krävas ett intyg på att katten är frisk, av rätt ras med mera. Oavsett när försäkringen tecknas krävs det dock att ägaren fyller i en hälsodeklaration om katten.

Måste katten vara vaccinerad?

Nej, det krävs inte att katten är vaccinerad för att man ska kunna teckna en försäkring eller för att försäkringen ska gälla. Om ägaren söker ersättning för sjukdomen kattpest kan dock ingen ersättning betalas ut om inte katten är vaccinerad.

Gäller Agrias försäkring om katten är vållande till en olycka?

Om katten orsakar en olycka gäller inte Agrias försäkring. Den gäller bara om katten själv blir sjuk eller skadar sig.

Vilka olika kattförsäkringar erbjuder Agria?

Hos Agria erbjuds flera olika typer av kattförsäkringar. Det finns bland annat försäkringar anpassade för olika kattraser och försäkringar anpassade för kattkullar med mera. Här finns också en försäkring som riktar sig till kattuppfödare som håller på med avel. Den försäkringen täcker till exempel kostnader som uppstår om en katt inte kan användas i avel under en period eller liknande.

När man ska köpa katt kan det finnas en del frågetecken. Om man köper en dyr kattunge kan det då vara bra att teckna en så kallad dolda fel försäkring. Den ersätter kostnader för behandling och liknande om det visar sig att kattungen haft ett dolt fel som inte upptäckts vid köpet. Försäkringen kan också tecknas av kattuppfödaren som en extra säkerhet för köparen.

Agria Trygghetsförsäkring är en annan typ av kattförsäkring hos bolaget. Den ger ersättning och hjälp om en kattägare av någon anledning inte kan ta hand om sin katt. Försäkringen täcker till exempel kattens inackordering på kattpensionat eller liknande.

Bli först med att kommentera

Kommentera