Allt du behöver veta innan du tar ett lån

Allt du behöver veta innan du tar ett lån

Går du i tankarna att ansöka om ett lån? Kanske vill du köpa en bostad eller en ny bil, eller så har det blivit dags att köpa en ny dator eller renovera där hemma. Din drömresa har blivit tillgänglig till ett rabatterat pris eller du behöver ett akut tandläkarbesök och löningen kommer inte in på kontot förrän om ett par veckor? Det finns lika många olika typer av lån som anledningar att låna (nästan), och därför kommer du garanterat att kunna hitta ett lån som passar både dig och dina omständigheter. Det enda du behöver göra är att jämföra lån och kreditlån hos kreditochfinans.se

Vikten av att jämföra innan man lånar

Annons:
påmind ad bannerAllt du behöver veta innan du tar ett lån t?a=1874552417&as=1544841054&t=1&tk=1&i=1

Skulle du köpa första bästa bil du såg bara för att du behövde en, eller skulle du jämföra lite olika modeller och lite olika bilhandlare för att få ett så bra pris som möjligt? Det fungerar på samma sätt när man tar ett lån. Det kan skilja betydligt mer än vad du tror mellan olika långivare, både när det kommer till ränta, löptid och allmänna villkor.

Att själv sitta och skicka iväg låneansökningar till olika långivare i jakt på de bästa villkoren är inget vi kan rekommendera. Varje långivare du kontaktar kommer nämligen att göra en kreditupplysning på dig, och många kreditupplysningar försämrar din kreditvärdighet. Dessutom tar det väldigt lång tid att fylla i en massa olika ansökningar och vänta på alla svar.

En jämförelsesajt online ger dig de bästa låneerbjudanden från en mängd olika långivare på bara några minuter och bäst av allt – genom en enda kreditupplysning. 

Tänk på detta innan du lånar!

  • Låna inte mer än du verkligen behöver, ett lån kostar pengar och ju mer du lånar desto mer kostar det.
  • Var noga med att sätta en realistisk återbetalningstid, om du inte kan betala tillbaka lånet i tid kan du hamna i ekonomiska problem.
  • Gör en ordentlig budget över din ekonomi, för att vara säker på att du kan betala tillbaka den önskade summan över löptiden du vill att lånet ska sträcka sig över.
  • Ta bara ett lån om det är absolut nödvändigt, det är alltid bättre att spara ihop till pengarna på egen hand när det är möjligt.
  • Håll koll på den effektiva räntan, det är den viktigaste faktorn att jämföra eftersom den berättar om lånets totala kostnad. Du kan nämligen hitta räntefria lån som kan verka lockande, men de har istället dyra uppläggningsavgifter och aviavgifter t ex.
  • Låna inte pengar för att betala av tidigare lån, det kan lätt bli en ond cirkel. Om du ser att du har svårt att få rätsida på din ekonomi rekommenderar vi att du kontaktar din kommun som kan bistå dig med gratis ekonomisk rådgivning.

Bli först med att kommentera

Kommentera