Almi företagslån

Almi vänder sig till både små och stora företag, främst upp till 250 anställda vid ett företagslån. Oavsett om du står inför en nystart med en ny affärsverksamhet eller när du står inför ett vägskäl och behöver finansiell hjälp, finns det lån att söka. Almi ställer dessutom upp med professionell rådgivning och det finns många anledningar att vända sig dit när finansieringen tryter eller frågorna hopar sig.
Namnet Almi kommer från det latinska Almus som intressant nog betyder växande. Namnet har spelat roll just eftersom Almi har blivit ett av det svenska näringslivets största samarbetspartners när det gäller lån och finansiering. Man vill helt enkelt stödja svenska småföretagare och gynna alla branscher.

Företagslån hos Almi

Hos Almi sätter man upp ett lån genom att anpassa det efter varje kunds önskemål och behov. Därför är det också mycket viktigt med en dialog mellan Almi och företagsledaren/låntagaren. Ibland kan lånet innefatta exportfinansiering och i vissa fall, även ett företagsköp.
I den här artikeln ska vi behandla företagslånet som Almi är extra kända för att erbjuda. Det positiva med ett företagslån är att det sträcker sig inom ett brett fält och lämpar sig för ett stort antal användningsområden. Många företag ansöker om ett företagslån när man vet att man måste ligga ute med mycket pengar under en viss marknadsföringsstrategi eller när man ska investera i fasta inventarier o.s.v.

Att ansöka

För det första måste en låneansökan ifyllas, vilket görs enklast på Almis hemsida eller genom att ladda ned och printa ut ett formulär. Sedan börjar processen för att se om företaget som ansöker är kreditvärdig och har förmåga att växa genom att man tar lånet. En bedömning sker snarast där Almi gör en uppskattning om företagets möjligheter och om lånet faktiskt kommer att ge tillväxt till företaget. Att affärsidén är något av det viktigaste när man tar kontakt med en långivare, är något de flesta företag är ense om och att upprätthålla ett kontinuerligt samtal om idén och vidareutvecklingen, är A och O för att samarbetet mellan Almi och företaget ska fortgå.
Almi behöver även en borgenär vid ett företagslån, som säkerhet.

Regler

Ett företagslån från Almi ska vanligen betalas tillbaka på mellan 3-5 år med en rak amortering. Dock kan man styra det hela om det uppkommer problem på vägen och därför är också samarbetet och den personliga kontakten så viktig. Finansieringslösningen sker i samband med företagets bank och det tåls även att poängtera att Almi tar ut en högre genomsnittsränta på sina företagslån än på vanliga banker. Detta gör man för att inte konkurrera.

Ett företagslån hos Almi ligger vanligtvis på 250 000- flera miljoner kronor, beroende på låntagarens bransch och behov. Det som gäller är emellertid att Almi vill ta stöd, delvis från en bank som går in med ett belopp, den också. Villkoren är liknande men räntan är således högre, som nämndes ovan.

Andra lån hos Almi

Om ett företagslån inte skulle vara aktuellt så erbjuder Almi även mikrolån samt andra typer av lån. Ett mikrolån passar bäst till helt nystartade företag och även främst till unga entreprenörer. Det finns också innovationslån eller exportlån för den som vill satsa på internationella marknader.

Bli först med att kommentera

Kommentera