Antivirusbranschen hjälper den digitala ekonomin att växa

Antivirusbranschen hjälper den digitala ekonomin att växa

Tillväxten för den digitala ekonomin ökar stadigt. I denna artikel fokuserar vi bland annat på vad den digitala ekonomin är i stort, och hur det kommer sig att lönsamheten för antivirusbranschen har ökat särskilt mycket på senare tid.

Vad är den digitala ekonomin?

Annons:
påmind ad banner<strong>Antivirusbranschen hjälper den digitala ekonomin att växa</strong> t?a=1874552417&as=1544841054&t=1&tk=1&i=1

Den digitala ekonomin inkluderar företag som använder sig av informationsteknik för att tjäna pengar. Viktiga branscher inom den digitala ekonomin inkluderar bland annat e-handel, online-utbildningar samt appar för datorer och smarta mobiltelefoner. 

Vad gör ett antivirusföretag?

Som Yahoo News förtydligar är ett antivirusföretag en organisation som tar fram programvara som skyddar exempelvis mobiltelefoner och datorer från virus och spionprogram. Det är vanligast att antivirusprogram finns tillgängliga för Windows, MacOS, Android och Linux.

Personer och organisationer som köper antiviruslösningar inkluderar vanliga privatpersoner. Men så även företag av varierande storlekar, myndigheter, riksdag och regering.

Att skydda sina personliga data och hemlig information är nämligen värt mycket pengar och något som i princip alla är beredda att betala pengar för. 

Hur kommer det sig att antivirusföretag är lönsamma

AWISEE är en digital marknadsföringsbyrå som uppmärksammat att allt fler företag som verkar inom den digitala ekonomin är intresserade av att marknadsföra sig på ett mer effektivt sätt. Bland annat med hjälp av SEM (sökmotorannonsering) och SEO (sökmotoroptimering).

Om vi bortser från att antivirusföretag såsom Norton Antivirus och Panda Security marknadsför sig på ett bra sätt är de även duktiga på att anpassa sina tjänster. Deras antivirusprogram är nämligen effektiva samt enkla att använda, och det går i princip inte att göra fel.

En annan faktor som gör att antivirusföretagen tjänar allt mer pengar är att behovet för deras tjänster ökar år för år. För varje år som går köps fler uppkopplade enheter som i sin tur behöver skyddas från black hat-hackare (hackers som ställer till skada) och andra typer av cyberbrottslingar.

Så summa summarum är antivirusföretagen duktiga på att marknadsföra sig. De erbjuder även bra produkter och efterfrågan bara ökar tack vare fler uppkopplade enheter globalt sett och på grund av ett ökat hot från hackare och cyberbrottslingar.

Så mycket pengar omsätter antivirusföretagen

Globalt sett förväntas de största antivirusföretagen omsätta cirka 4 miljoner dollar år 2022. Det är en ökning med 3,6 % från år 2021. I framtiden, närmare bestämt 2026 väntas antivirusbranschen omsätta strax under 5 miljarder dollar årligen.

Den förväntade ökningen sägs bero på de anledningar vi pratade om under den föregående rubriken.

Bli först med att kommentera

Kommentera