Använd kreditkort och spara pengar!

Använd kreditkort och spara pengar!

Det har ofta pratats om riskerna med kreditkort, men vet du att ett kreditkort faktiskt kan hjälpa dig att spara pengar? Det finns flera olika saker som gör att det är möjligt.

Få bonus och rabatter

Många kreditkort ger dig bonus på de inköp du gör. Det kan vara att du får bonus oavsett var du handlar, men att du får extra mycket bonus till exempel i den mataffär eller hos den bensinkedja som utfärdat kortet. Dina bonuspoäng kan sen omvandlas till värdecheckar som du kan använda när du handlar. Du kan också få rabatt och erbjudanden på vissa produkter eller tjänster, tack vare att du har ett visst kreditkort. Att göra ett medvetet kreditkortsval.se gör att du kan spara ganska mycket pengar på det sättet. Tänk på att välja ett kort där förmånerna och rabatterna motsvarar det du faktiskt behöver och använder dig av.

Planera din ekonomi

Använder du ett bankkort eller debetkort dras pengar från ditt konto direkt när du gör ett inköp. Med ett kreditkort fungerar det annorlunda. När du handlar är det bankens pengar som används först, eftersom du använder din kredit. I slutet av varje månad kommer en faktura med alla inköp du gjort under månaden. Det här gör att du kan få en bra översikt över dina utgifter. Att se dem samlade gör att det kan bli lättare att se var du skulle kunna spara pengar – och att göra förändringar där det behövs.

Du måste inte betala allt meddetsamma

Ett kreditkort ger dig dessutom möjligheten att dela upp betalningen om det är en månad där du haft flera stora utgifter. Oavsett hur mycket du planerar kan det alltid hända oväntade saker, som att bilen går sönder eller att ett tandläkarbesök blir dyrare än planerat. Det kan också finnas möjlighet till betalningsfria månader. När du använder din kredit på det sättet kommer du behöva betala ränta på det du skjuter upp att betala. Jämför du med att till exempel ta ett snabblån är villkoren hos ett kreditkort ändå bättre. På det sättet kan du spara pengar även när det krisar och pengarna inte räcker till allt det nödvändiga.

Försäkringar och andra extratjänster

Förutom de här sakerna kan det finnas försäkringar eller andra extratjänster som du får automatiskt med ditt kreditkort. Det vanligaste är att det ingår en reseförsäkring som är bättre än den du kan få med ett vanligt bankkort. Reser du mycket kan du spara pengar på det sättet, eftersom det då inte finns något behov av att teckna en reseförsäkring separat.

Bli först med att kommentera

Kommentera