Arkitektur och fastighetsutveckling i Hamburg

Arkitektur och fastighetsutveckling i Hamburg

Inlägget presenteras i samarbete med Hummingbird

Annons:
påmind ad bannerArkitektur och fastighetsutveckling i Hamburg t?a=1874552417&as=1544841054&t=1&tk=1&i=1

Hamburg är en stad i Europa som ständigt står under utveckling och där arkitektur och fastighetsutveckling i Hamburg ligger i framkant. Denna hamnstad är inte bara en vacker destination för konferenser, avkopplande semesterdagar eller för dig som älskar shopping och god mat.

Tack vare stadens uppmärksamhet är det idag ett ständigt pågående byggprojekt, för att Hamburg ska kunna fylla den ständigt ökande efterfrågan på moderna lägenheter eller industriområden som är mer hållbara. Eftersom staden har ett projekt som pågår året om, så har Hamburg också fått väldigt stor uppmärksamhet från resten av världen.

Så hur ser planerna ut och hur har Hamburgs hållbara byggprojekt inspirerat resten av världen?

Varför pågår så många projekt i Hamburg?

För någon som inte är särskilt insatt så kanske det kan kännas konstigt att just Hamburg ständigt står under utveckling. Framförallt är det Bygg- och fastighetsbranschen som trycker på denna utveckling, eftersom de ser ökad press från allmänheten om levnadsvillkor. Förutom detta finns en önskan om att minska energi och resursförbrukningen och att staden helt enkelt ska gå i en mer hållbar utveckling.

Eftersom resten av världen också har ett stort ansvar att behöva gå i samma bana, har Hamburg blivit en stor inspiration för resten av världen och har med sina innovativa och energibesparande projekt verkligen satt ned foten och visat att klimatmålen kan uppnås om bara viljan finns.

Flera världsarv som ska bevaras

Men utöver detta har även Hamburg berömd arkitektur som ska bevaras, där flera även står med på UNESCOS världsarvslista. Bland annat byggnaden Elbphilharmonien och området Speicherstadt, som också står högt i fokus.

Spännande projekt i Willhelmsburg

Men även området Willhemsburg i staden har också fått stor uppmärksamhet, framförallt för sina projekt Energibunkern, Island Park, Wood Cube och Algae House, som också går att besöka om du har vägarna förbi.

Detta har gjort Willhelmsburg till ett populärt resmål för olika former av studieresor som inriktar sig lite extra på hållbara byggprojekt och där man får en snabb överblick på hur framtidens byggprojekt kommer att fortleda.

Det intressanta området Falkenried

Området Falkenried som ligger i stadsdelen Eppendorf är även det en väldigt populär destination för turister och besökare. Här hittar du mängder av K-märkta byggnader, som ger en väldigt djup inblick till hur stadens historia ser ut.

Området är relativt stort och har en yta på cirka 5 hektar. Här har moderna byggnader kombinerats med historisk arkitektur och skapar därmed ett väldigt karaktäristiskt helhetsintryck.

Finns det några kopplingar mellan Hamburg och Sverige?

Tack vare Hamburgs stora satsningar i och med sina hållbara byggprojekt så är det kanske heller inte så konstigt att resten av världen börjat ta efter Hamburgs projekt.

För svensk del så är det framförallt ett område som inspirerat oss lite extra och detta är Perlenkette, som ligger intill floden Elbe. Göteborgs nya byggprojekt är därmed väldigt snarlikt de som just nu pågår i detta område i Hamburg. Ett steg i rätt riktning för Sverige att ta sitt klimatansvar och lyckas sänka sin energi- och resursförbrukning.

Bli först med att kommentera

Kommentera