Att välja rätt elavtal

Att välja rätt elavtal

Så hur gör man då för att välja rätt elavtal då det finns en hel del olika bolag att välja bland på marknaden? Tänk om det var lika enkelt för en själv som det var för Tesla att förstå dessa elektriska fenomen. Tyvärr så verkar det inte vara enkelt så för oss så kallade vanliga dödliga människor men för ett geni som Tesla var det “a piece of cake”. Man får då helt enkelt ta saken i egna händer och jämföra alla olika elbolags avtal.

Annons:
påmind ad bannerAtt välja rätt elavtal t?a=1874552417&as=1544841054&t=1&tk=1&i=1

Att man jämför elavtal som olika leverantörer har att erbjuder är varken konstigt eller komplicerat. Är man intresserad av att finna bästa elavtal erbjudandet som i princip går att hitta på marknaden, så kan det vara värt att lägga lite extra tid på att jämföra avtalen så att man då kan hitta just vad som passar ens vardagsliv bäst.

Några olika exempel på att jämföra elavtal

För personer som bor i lägenhet med en normal förordning på 2000 kWh så erbjuder till exempel Vattenfall ett rörligt prisavtal som då omfattar att man själv kan välja bland olika fossilfria energikällor. Avtalet erbjuder även en bindningstid på 12 månader och en uppsägningstid på endast en månad. Telge Energi erbjuder också ett rörligt prisavtal med 100 % el från Naturskyddsföreningen Bra Miljöval och utan någon bindningstid samt en månads uppsägningstid. Företaget Greenely erbjuder ett timpris avtal som innebär att kunderna köper el till inköpspriset samt får 100% el från Naturskyddsföreningen Bra Miljöval. Avtalet har ingen bindningstid medans uppsägningstiden är på 14 dagar.

Bor man däremot i radhus med en normal förbrukning på 5000 kWh så erbjuder E.ON ett rörligt prisavtal som då innebär en mix av förnybar el samt ingen bindningstid och en månads uppsägningstid. Göta Energi erbjuder också ett rörligt prisavtal med endast ett öre påslag samt bonus timme el och ingen bindningstid dock med en tre månaders uppsägningstid.

Bor man i villa med en normal förbränning på 20000 kWh så erbjuder Greenely ett förmånligt timprisavtal med fri avgift i sex månader samt så får kunderna köpa 100 % el till inköpspris från Naturskyddsföreningens Bra Miljöval och med en uppsägningstid på fjorton dagar. Fortum erbjuder också ett rörligt prisavtal med 100 % fossilfri el och ingen bindningstid samt fri månadsavgift i tolv månader och en månads uppsägningstid.

Hur mycket el förbrukar ditt hushåll?

Valet blir såklart baserad efter hur mycket el man förbrukar i sitt hushåll och såklart om man spenderar mycket eller lite tid i hemmet. Brukar man tvätta frenetiskt eller är man lite mer “laid back” på den biten? Går ens diskmaskin en gång i kvarten eller laddar man den under dagen för att sedan välja det mer miljövänliga valet och sätter igång den innan man går och lägger sig på kvällen?

Vi är ju alla olika individer och oavsett detta så ska det inte vara något problem att hitta det bästa elavtal som fungerar bäst för en genom att man enkelt och noga jämför elavtal.

Bli först med att kommentera

Kommentera