Bästa banken för privatpersoner – spar smart och prisvärt!

Bästa banken för privatpersoner

Bästa banken för privatpersoner – Har du funderat på hur det kommer sig att du har ett bankkonto med just den bank som du har för tillfället? Felet som många gör är att man är väldigt trogen den bank som man tilldelas som minderårig. Sedan håller man fast vid samma bank och investerar, sparar och även tar sina lån med banken utan att faktiskt kolla runt vad som mer finns där ute.

De flesta banker har sina för- och nackdelar och med en värld som blir allt mer digitaliserad så är det också många banker som flyttar över till att bli helt baserade online. Så hur väljer man då egentligen den bästa banken för privatpersoner?

Vad säger kvalitetsindexet?

Alla har inte turen att ha den bästa banken för sina egna behov från början. Istället krävs det att du funderar på hur du kommer att använda banken, vilka förmåner som lockar dig och även hur mycket du kommer att spara hos banken.

Svenskt kvalitetsindex ansvarar för att ta hand om flera olika undersökningar, för att på så vis se vad som skiljer olika företag åt eller hur nöjda kunderna är med en särskild tjänst.

De har även gjort en gedigen undersökning tillsammans med Handelshögskolan i Stockholm, för att visa vilken bank i Sverige som är bäst för privatpersoner. De kikade särskilt på fyra olika punkter för att kunna få en tydligare bild, vilket var bolån, banktjänster, privatlån och sparande. Vad blev då resultatet?

Högst upp på listan hittar du Sparbankerna (däribland Swedbank), tätt följt av Länsförsäkringars bank och även ICA banken placerade sig högt enligt deras mätningar.

Vilka banktjänster behöver du?

Däremot gäller det att du inte stirrar dig blind på detta resultat, eftersom den bästa banken för dig helt beror på hur din ekonomi ser ut och vad du har för mål. Olika privatpersoner kommer att finna lite olika typer av banktjänster lite extra förmånliga.

Beroende på hur ditt sparande ser ut, hur du vill kunna nå dina pengar och vad du investerar i så finns det lite olika saker att kika lite extra på. Så innan du sätter dig ned och funderar på vilken bank du bör byta till, eller om den banken du redan har är det bästa valet för dig så skriv ned några saker som är viktiga för dig, samt vilka förmåner som banken erbjuder.

Är det mer förmånligt att välja en onlinebaserad bank?

Med allt fler banker som väljer att endast erbjuda sina tjänster online så har utbudet av bankmöjligheter skjutit i höjden. Dessutom har det hjälpt att höja de förmåner som erbjuds till kunderna, vilket många fysiska banker har svårt att matcha eftersom de har helt andra omkostnader som de måste ta ställning till.

Men vad som är viktigt att ha i åtanke är att du kanske visserligen kommer ha en något högre sparränta. Möjligheten att få hjälp är också begränsad och kommer att påverka dig som konsument. Dessutom erbjuder de vanligtvis inga större privatlån, vilket gör att du måste ha din personliga ekonomi fördelad hos flera olika banker.

Jämför olika val

När du väl har valt ut vad banken bör ge dig som kund, så är det dags att börja jämföra olika alternativ på marknaden. I många fall kan det även löna sig om du kontaktar lite olika banker, för att de eventuellt ska kunna justera förmånerna och skräddarsy din användning.

Kika även på hur kundomdömet ser ut för varje bank och därefter kan du göra ett smartare val!

Bli först med att kommentera

Kommentera