Bästa nybörjaraktierna 2021 – Låt dina pengar växa med bästa start

Bästa nybörjaraktierna 2021

Bästa nybörjaraktierna 2021 – Att börja investera sina pengar på börsen i aktier och fonder kan vara lite skrämmande, särskilt om man inte har riktig koll på vad det innebär. Att handla med värdepapper är alltid en risk då börsen svänger både upp och ned, ibland väldigt snabbt och intensivt. Det viktigaste att tänka på när man väljer att investera i aktier är att bredda sina risker. Att bredda sina risker innebär att man investerar i aktier som verkar i olika branscher då de olika branscherna sällan följer samma upp- och nedgångar. Ett enkelt sätt att göra detta på är att investera i investmentbolag.

Annons:
påmind ad bannerBästa nybörjaraktierna 2021 - Låt dina pengar växa med bästa start t?a=1874552417&as=1544841054&t=1&tk=1&i=1

Investmentbolag har redan en bred portfölj och är därmed en mindre risk för dina investerade pengar. Av samma anledning är investmentbolag även bra aktier att börja med i sin portfölj som nybörjare då man direkt får en spridning mellan olika branscher. Välj svenska investmentbolag, utländska eller en blandning för att ytterligare öka spridningen.

Svenska och utländska investmentbolag

Industrivärden

Genom att satsa på branscher som rör infrastrukturen är Industrivärden ett bolag som inte är särskilt konjunkturkänsligt. Bolaget grundades år 1944 av den svenska storbanken Handelsbanken och är verksamma främst på den nordiska marknaden. En del av bolagets innehav ligger självklart i just Handelsbanken men där finns även andra stora och välkända bolag så som ICA-gruppen, Volvo, SSAB och Sandvik. Industrivärden riktar in sig på långsiktiga investeringar genom aktivt ägande för att både ge en hög avkastning och en hög tillväxt på lång sikt.

Investor

Investor har, sedan det grundades år 1916, blivit Sveriges största investmentbolag och har ett brett och tillförlitligt innehav. Från början satsade man endast på den svenska marknaden men nu finns det även inslag av verksamheter från USA och Asien. Branscherna som återfinns i innehaven är främst inom industri och fordonsindustri samt telekom och elektronik med stora och stabila bolag som Husqvarna, SAAB, ABB, Atlas Copco och Ericsson. Genom att investera i Investor bidrar man även till utbildning och forskning via Handelshögskolan i Stockholm där Capital Partners, som Investor är en del av, har ett samarbete.

Lundbergföretagen

När företaget bildades år 1944 var fokuset på att bygga fastigheter för framförallt kommersiellt bruk. Ungefär 30 år senare började man se möjligheter i att även investera i andra, främst börsnoterade, företag. Idag har man ett innehav som består av stora svenska företag så som Sandvik, Husqvarna, Skanska, Holmen och Handelsbanken. Man har även ett innehav i investmentbolaget Industrivärden. Lundbergföretagen har som mål att skapa en hög och trygg avkastning på lång sikt.

Berkshire Hathaway Inc

Berkshire Hataway Inc är ett amerikanskt investmentbolag som kanske mest är känt för sin VD, Warren Buffett. Warren Buffett har gjort sig ett namn över hela världen som investerare och bolaget som han är VD över har innehav i några av USA:s största bolag. Deras innehav är väldigt splittrat och varierat då de inte har satsat på några speciella branscher utan mest företag som de tror är stabila över tid och därmed är även risken väldigt utspridd. I portföljen finns bland annat Coca-Cola, Apple Inc, American Express Co och Kraft Heinz Co.

Orkla

Orkla är ett norskägt investmentbolag som i första hand är inriktat på dagligvaruhandel. De förekommer under flera olika varumärken där de bland annat säljer livsmedel, rengöringsmedel, hälsoprodukter och andra dagligvaror i Skandinavien. De har även innehav inom aluminium, finansiella investeringar och förnybar energi, vilket bidrar till en bättre spridning i deras innehav. Några kända varumärken som Orkla besitter är Felix, Nutrilett och Abba Grandiosa.

Louis Vuitton Moet Hennessy

Med verksamheter och kunder världen över är Louis Vuitton ett välkänt varumärke. Det franska holdingbolaget har riktat in sig på lyxvaror. Inom bolaget finns cirka 70 olika varumärken som tillverkar och producerar olika produkter. I innehavet finns bland annat vin, parfymer, accessoarer och kosmetika, med varumärken som Dom Perignon och Christian Dior. Huvudkontoret återfinns i den franska huvudstaden Paris men dess verksamhet är global.

Ahold Delhaize

Ahold Delhaize grundades i Nederländerna redan år 1887 och är numera ett stabilt investmentbolag med flera egna verksamheter. Bolaget är både ägare och delägare i flertalet dagligvarukedjor och e-handelsbolag med inriktning på mat, skönhetsprodukter samt vin och sprit. Förutom dagligvaruhandel med mat och några specialaffärer med hälsoprodukter har de även en del bensinstationer i sitt innehav.

Länkar och referenser:
Bästa investmentbolagen 2020

Bli först med att kommentera

Kommentera