Bästa sättet att hitta billigare el

Bästa sättet att hitta billigare el

Elpriset har stigit relativt mycket och elräkningen är en oro för många hushåll. Därför är det inte konstigt att många letar efter sätt att minska kostnaderna. För att hitta bästa erbjudanden är det bra att börja med att använda en jämförelsetjänst.

Annons:
påmind ad bannerBästa sättet att hitta billigare el t?a=1874552417&as=1544841054&t=1&tk=1&i=1

En jämförelsetjänst gör det lättare att få en överblick över flera olika elbolag samtidigt. Där kan du även välja vilket avtal du är intresserad av. På så sätt går det att hitta billig el när elbolagen ställs mot varandra.

Billigare el genom att göra aktiva val

En del hushåll har inte gjort något aktivt val och har då ett anvisat avtal. Anvisade elavtal är i regel betydligt dyrare än om du gör ett aktiv val. För vissa går det att spara stora summor på ett år genom att byta från anvisat till annat elavtal.

Det är även generellt bra att vara aktiv och se över elavtalet regelbundet. Att elpriset var bäst hos din nuvarande leverantör innan betyder inte att det är det idag. Det räcker med att veta din förbrukning och postnummer för att snabbt få fram bästa pris. När du använder en jämförelsetjänst behöver du inte dela med dig av personliga uppgifter.

Att jämföra innebär även att du kan få fram information som är viktig snabbt. Det kan vara bindningstider, uppsägningstider och omdömen från nuvarande kunder. På så sätt går det att göra bra aktiva val som även sänker kostnaden.

Även viktigt att bli mer energieffektiv

Elpriset är högt och även om det går att hitta billigare el är det bra att kunna sänka sin elförbrukning. Där det går att spara mest är i regel på uppvärmningen, beroende på hur bostaden värms upp går det att spara olika mycket. Har du direktverkande el för uppvärmning kan bara en grads sänkning av värmen spara en hel del.

Andra knep är att bara köra tvättmaskinen helt full och att undvika att köra torktumlaren när det är möjligt. Att försöka duscha snabbare och använda mindre varmvatten är ett annat sätt. Samtidigt finns det gränser för hur mycket det går att energieffektivisera utan investeringar. Därför är det viktigt att vara aktivt i frågan om elavtal.

Missa inte att jämföra aktuella priser

När du ska jämföra elpriser finns det ett elpris på fakturan. Det är inte alltid det stämmer med verkligheten. Elpriset du betalar kan både vara billigare och dyrare. Därför kan du leta upp det elbolag och avtal du har för att kontrollera de aktuella priserna.

Då riskerar du inte att råka byta till ett dyrare avtal. När du jämför med hjälp av postnummer får du även alltid rätt pris utifrån ditt elområde. Därför är det viktigt att du anger ett korrekt postnummer för att få korrekta jämförelser.

Bli först med att kommentera

Kommentera