Vad ska man tänka på när man tvättar bilen?

Vad ska man tänka på när man tvättar bilen?

Inlägget presenteras i samarbete med Waxy

Framförallt under hösten och vintern är det en större chans att bilen blir smutsig och tiden mellan biltvättarna behöver därför kortas ner för att din bil ska hållas ren och fin.

Det finns dock flera saker att tänka på när man ska tvätta bilen och om du inte har den tid som krävs för att genomföra denna syssla på egen hand, så finns det mängder av ställen i ditt närområde som kan hjälpa dig med att tvätta din bil istället. Så vad ska man tänka på när man tvättar bilen? Detta ska vi kika lite på i denna artikel.

Tvättning av bilen hemma

Även fast man älskar att underhålla sin egen bil och tycker att tvättning av bilen är en ganska rolig syssla, så är det faktiskt inte tillåtet att tvätta bilen överallt. Tungmetaller, gifter och olja från bilen kan nämligen skada naturen och det är därför alltid bättre att åka till en tvätthall, alternativt kan du säkerställa att det inte finns några dagsbrunnar i närheten som gifter från bilen kan rinna ner i.

När är bäst att tvätta bilen?

När du tvättar bilen har även det stor betydelse. Det är viktigt att du inte tvättar bilen i starkt solljus då detta kan påverka lacken och framförallt om du använder avfettningsmedel.

Håll därför koll på vädret och säkerställ också att du inte tvättar bilen om prognosen säger att det snart ska regna. Om du sedan kör runt i bilen på blöta gator kommer jobbet snabbt bli helt ogjort då den våta marken kommer att skvätta upp grus och sand som gör bilen lika smutsig igen som innan du tvättade den.

Använd rätt produkter och tillbehör

Utöver detta så är det även viktigt att du tänker på vilka verktyg du använder. Ett vanligt förekommande problem är att man använder en trasa eller svamp som inte är anpassad för bilar och det finns då en risk för att man repar lacken eller att biltvätten inte är särskilt effektiv. Investera då hellre i produkter och tillbehör som är särskilt anpassade att använda vid biltvätt.

Fördelar med att använda en biltvätt

Eftersom det är ganska mycket att tänka på när man tvättar bilen på hemmaplan så är det många som föredrar att använda en biltvätt istället. Här säkerställs det att man använder rätt produkter och du behöver heller inte göra något jobb. Du behöver endast boka tid och sedan är det bara att sitta i bilen och vänta på att den ska bli ren.

Det finns flera hemsidor som ger dig en god överblick på vart det är bäst att tvätta bilen och gör det även enklare för dig att jämföra olika priser. En biltvätt som är mycket populär är bland annat Waxy som förutom att tvätta din bil även ger den en längre livslängd och förhindrar rostskador.

Gör ett val som passar dig och låt det inte gå för långt mellan tvättarna. Det är alltid roligare att ta sig till jobbet i en bil som är ren och fräsch!

Bli först med att kommentera

Kommentera