Böcker om börspsykologi – Tips för dig som investerar på börsen! 

Böcker om börspsykologi

Böcker om börspsykologi – Allt fler personer börjar intressera sig för att investera sina pengar på börsmarknaden. Men utbudet av olika investeringsmöjligheter och stressen som detta kan tillföra är också väldigt påtaglig. Det finns därför flera saker som du bör ha i åtanke för att känna dig mer trygg med din investering. Att du besitter rätt kunskap om börsmarknaden är också en viktig del. 

För att du ska kunna göra en tryggare investering listar vi här några populära böcker om börspsykologi som du kan läsa. Dessa böcker hjälper dig att bli en bättre investerare och vägleder dig genom börsmarknadens djungel! 

1. Börspsykologi: Så blir du en bättre investerare – Christofer Andersson 

En väldigt populär bok om börspsykologi är Börspsykologi: Så blir du en bättre investerare skriven av Christofer Andersson. Denna bok skiljer sig enormt från andra ekonomiböcker på marknaden av ett flertal olika anledningar. Börspsykologi: Så blir du en bättre investerare fokuserar fullt på psykologin bakom en investering som är lyckad och vad man ska tänka på när man gör en större investering på marknaden. 

Att investera i aktier kan innebära en hel del tuffa beslut. Vart ska pengarna läggas, hur stor summa ska man investera i de enskilda aktierna och vilka känslor är det som styr beslutet? Denna bok ger dig verktygen som du behöver för att kunna göra ett mer genomtänkt beslut, där du kan ha viktiga faktorer i åtanke. En lyckad investering handlar om så mycket mer än att jämföra marknaden. 

Denna bok går att köpa både som inbundet exemplar, men också som ljudbok. Vi rekommenderar att köpa detta exemplar i form av ljudbok!

2. Börsens psykologi: Så vinner du över dina hjärnspöken och gör bättre aktieaffärer – Lars-Erik Boström 

En annan bok om börspsykologi som är väldigt utmärkande på marknaden idag är Lars-Erik Boströms häftade bok, Börsens psykologi: Så vinner du över dina hjärnspöken och gör bättre aktieaffärer.  

När man investerar på börsmarknaden så är det lätt hänt att man stirrar sig blind på siffor och tabeller. Men faktum är att börsmarknaden styrs av så mycket mer och lever sitt egna lilla liv i många fall.  

Så att lära sig mer om hur psykologin bakom börsmarknaden fungerar kommer alltid ge dig många fördelar. Dels kan du förstå hur du själv bedömer en investering när du är nära att göra en, men denna bok av Lars-Erik Boström kan också hjälpa dig att göra en bättre aktieaffär överlag. 

3. Mer börspsykologi: Mentala verktyg för att överlista aktiemarknaden – Christofer Andersson 

Ekonomiförfattaren Christofer Andersson har även skrivit denna uppföljare, Mer börspsykologi: Mentala verktyg för att överlista aktiemarknaden som inriktar sig lite extra till dig som planerar att investera i aktier. På 331 sidor får du rätt knep och verktyg för att kunna utvidga din erfarenhet och därmed hjälpa dig att se psykologiska fällor i samband med en investering.  

Boken är intressant ur flera synpunkter och en läsvärd bok för dig som vill lära dig mer om både hur börsmarknaden fungerar, men också vilka känslor som mer specifikt påverkar investerares beslut och därmed formar börsmarknaden till det som den är idag. 

Fördelar med att investera i en bok om börspsykologi 

Det finns många fördelar med att investera i en bok inom ämnet börspsykologi. Börsmarknaden består av så mycket mer än siffror och tabeller. Din egen psykologi kan påverka beslut du tar och de investeringar du i slutändan väljer att göra.

Att läsa på med hjälp av böcker inom just börspsykologi kan resultera i många fler fördelar, då du kan lära dig förstå mönster och analysera dina känslor när du investerar. Så en bra bok om börspsykologi kan helt enkelt ge dig verktygen för att kunna göra en bättre investering. Lycka till med din aktiehandel!

Bli först med att kommentera

Kommentera