Börja investera på börsen: Bästa böckerna för att komma igång 2022

Bästa böckerna för att börja investera på börsen

Börja investera på börsen – Det är idag väldigt vanligt att människor investerar sina besparingar på börsen eller i fonder. Detta gör att pengar kan växa sig större, betydligt snabbare än om de placeras på ett vanligt sparkonto. Men för att det ska gå smidigare och för att sparpengarna ska kunna växa sig riktigt stora är det viktigt att man är insatt och läser på om hur börsmarknaden ser ut och fungerar.

Att läsa böcker om börsen ger dig kunskap som är viktig, för att du ska kunna placera dina pengar på ett bättre sätt. I denna artikel listar vi några framstående böcker som vi tycker att du ska investera i och läsa, för att kunna göra smartare val när du investerar dina pengar!

Topp 4 bästa böcker för att börja investera på börsen!

1. Så investerar du långsiktigt och lönsamt på börsen – En nybörjarguide för alla!

Bästa böckerna för att börja investera på börsen - Så investerar du långsiktigt och lönsamt på börsen
 • Författare: Per-Olov Wedin
 • Antal sidor: 66
 • Förlag: Vulkan

För att kunna investera pengar smart måste man ha några nödvändiga kunskaper om börsen och vilka aktier som är värt att kika lite extra på. Den inbundna boken Så investerar du långsiktigt och lönsamt på börsen är en bok som inriktar sig särskilt på detta.

Boken är skriven av Per-Olov Wedin, som är en van investerare på börsen och som även håller i kurser för folk som är nyfikna på aktier och hur man placerar sina pengar allra bäst. Boken fokuserar på vad du ska tänka på och hur du bäst får en geografisk spridning på dina investeringar för en långsiktig och större lönsamhet.

En bok som passar bra för dig som precis börjat att spara i aktier och även för dig som har lite mer erfarenhet. Ett riktigt guldkorn bland böcker som handlar om investeringar!

2. Kvinnorna som äger börsen – Användbara tips!

Bästa böckerna för att börja investera på börsen - Kvinnorna som äger börsen - aktier för nybörjare
 • Författare: Natalie Eriksson
 • Antal sidor: 176
 • Förlag: Type and Tell

Boken Kvinnorna som äger börsen av författaren Natalie Eriksson är en intressant läsning för nybörjare, då den innehåller riktigt användbara tips för hur man kommer igång med sitt sparande. Dessutom får du följa med nio olika kvinnliga investerare, som delar med sig av sin historia och tips om hur du ska tänka när du placerar dina pengar i aktiebolag.

Författaren Natalie Erikson arbetar som konsult och driver tillsammans med två andra kvinnor den omåttligt populära gruppen Aktier för nybörjare på Facebook.

Letar du efter en pedagogisk och enkel bok som kan hjälpa dig att starta upp ditt investerarande, så rekommenderar vi att du kikar på denna mycket läsvärda bok.

3. Teknisk analys  – Läs tabeller som ett proffs!

Bästa böckerna för att börja investera på börsen - Teknisk analys med Johnny Torssell
 • Författare: Johnny Torssell, Peter Nilsson
 • Antal sidor: 388
 • Förlag: Randomness AB

I boken Teknisk analys som är skriven av både Johnny Torsell och Peter Nilsson, får du på ett djupgående plan lära dig mer om du hur du läser utbud och efterfrågan, trendlinjer, volymanalys och hur du bäst väljer ut vilka aktier du vill investera i.

Det kanske är en något mer avancerad bok som därmed kräver en del förkunskaper. Men för dig som verkligen vill lära dig mer om marknadens struktur och aktieutbud, är Teknisk analys en bok som måste läsas. Den går in på detaljer, men även grunden för investeringar på börsen vilket gör att den dock är läsvärd för alla. En välskriven bok som gör skillnad i hur du tänker när du ska investera på börsen! Läs mer om teknisk analys på nätet.

4. CAMP-B: Så slår du börsen år efter år – Hur du ska tänka och agera!

 • Författare: Johan Bynélius
 • Antal sidor: 216
 • Förlag: Caprivi Publishing

Om du vill lära dig mer om hur du ska tänka när du investerar på börsen, så kommer du verkligen att finna CAMP-B: Så slår du börsen år efter år, mycket läsvärd. Boken som är skriven av Johan Bynélius är en investeringsfilosofi som är särskilt framtagen av författaren själv, men bygger även på väldigt vanliga tankegrunder som är viktiga att ha, när du vill investera klokt på börsen.

I boken kan du bland annat få mer kunskaper om hur du ska tänka på sikt, hur du kan undvika onödiga fallgropar, samt hur du utvärderar företag på ett mer effektivt sätt. Allt detta gör dig till en smartare och mer strukturerad investerare, för att du ska kunna göra bättre placeringar och kunna tänka rätt när du väljer ut bolag.

CAMP-B: Så slår du börsen år efter år, är en mycket djupgående och välskriven bok inom området investeringar. Den är trots detta väldigt lättsmält och utmanar traditionella värderingar och investeringar, för en mer djupgående förståelse om hur marknaden faktiskt fungerar.

Slutligen

Oavsett vad du har för mål med ditt aktiesparande, så kan du hitta en passande bok för dig. På topplistan har vi valt att inkludera någonting för alla, men har framförallt inriktat oss på att inkludera böcker som passar dig som precis har tagit klivet in på börsmarknaden.

För att kunna investera smart är det viktigt att du har en god kunskap om hur marknaden ser ut. Ju mer kunskaper och eftertanke du besitter, desto större chans att du kan göra riktigt bra inköp för en besparing som växer sig allt större och större för varje år som går. Vilken bok ska du läsa härnäst?

Bli först med att kommentera

Kommentera