Bra tips för säkrare online betting utomlands

Bra tips för säkrare online betting utomlands

Online betting är något som tiotusentals gör varje dag i Sverige och det är miljontals världen över. Det kan vara väldigt underhållande och för den som redan idag följer en sport eller någon stor händelse kan det vara ett roligt sätt att vinna lite pengar på något som man ändå följer.

Annons:
påmind ad bannerBra tips för säkrare online betting utomlands t?a=1874552417&as=1544841054&t=1&tk=1&i=1

Det betyder inte att det är riskfritt. Det går enkelt att förlora pengar och det finns också fallgropar när man ska välja en bettingplattform att spela på. Vi ska lista några enkla råd och tips för den som antingen ska börja med online betting eller som redan har gjort det.

Välj de bästa bettingsajterna

Om du ska börja med online betting är det bra att göra det på en säker plats som utländskacasino.biz. Det finns väldigt många bettingsajter redan nu och det blir fler och fler hela tiden. Välj etablerade och kända bettingplattformar för att vara på den säkra sidan.

Exakt vad som utgör en bra bettingplattform varierar beroende på vad du är ute efter. Att sidan har bra betalningsalternativ, en bra spellicens från exempelvis Sverige, Malta eller Gibraltar samt att sidan drivs att seriöst bolag är en bra start.

Börja med mindre bets

Är du helt ny när det gäller betting är det bäst att börja smått. Börja med någon sport som du faktiskt vet något om och börja med mindre insatser. Det är ett bra sätt att hålla nere risken samtidigt som du får en god chans att vänja dig vid hur det hela fungerar.

En bra sak du kan göra som nybörjare på en bettingplattform är att du faktiskt använder eventuella bonusar. Nya spelare brukar erbjudas en välkomstbonus som låter dig prova på lite betting utan att riskera dina egna pengar. Bonusen har vanligtvis en del restriktioner och krav, men duger gott för en enkel insats där du får prova på deras plattform.

Vad betyder odds?

Odds är mest omnämnt i spelvärlden. Det är ett begrepp för att visa hur troligt det är att något kommer att hända. För dig som spelar på sportevenemang vet du att odds är det viktigaste av allt när det handlar om betting. Det är det som avgör hur mycket du vinner om du vinner. Vi ska ge lite exempel för att göra det tydligare.

Är det bra eller dåligt med högt odds?

Ett högt odds betyder att det är osannolikt att något kommer att hända. Ett lågt odds betyder att det är troligt att något händer. Vi tar ett konkret exempel. Om Sverige spelar fotboll mot Brasilien är de flesta överens om att Brasilien antagligen kommer att vinna. Då kanske Brasilien får ett lågt odds på de flesta spelsajter. Vi säger att Brasilien får ett odds på 1.4 och att Sverige får ett odds på 5.4. Vad betyder då detta?

Det betyder att om Brasilien vinner kommer du att få 1.4 gånger pengarna tillbaka om de vinner. Sätter du 100 kronor får du alltså 140 kronor. Om du sätter pengar på att Sverige vinner får du 540 kronor om du har satsat 100 kronor. Det beror på att det är svårare att gissa rätt om det är ett högt odds.

Det är människor som sätter och bestämmer odds och därför kan det vara så att du inte håller med om att det inte är ett rimligt odds. Tror du hårt på Sverige i den ovanstående matchen kan det rentav vara ett drömodds för dig och du tjänar stora pengar, men bara om det du tror faktiskt händer. Tror du att Brasilien vinner måste de nämligen göra det för att du ska få några pengar. Blir inte resultatet som du har förväntat dig får du inga pengar oavsett oddset.

Spela på det du kan

Ska du börja med betting bör du alltid hålla dig till något som du kan. Är du intresserad av exempelvis fotboll eller hockey är det förmodligen bäst att börja med betting på detta. Det kan räcka med att enkelt intresse eller lite nyfikenhet på en viss sport, men det bör vara något du faktiskt har roligt med.

Genom att börja med något som du kan blir det också enklare att göra bättre insatser. Kan du däremot inte reglerna alls för en sport kan det också bli svårt att göra bra insatser, du vet trots allt inte exakt vad som händer i matchen.

Studera betting och håll dig uppdaterad

Börjar du kontinuerligt med betting är det en bra idé att hålla dig uppdaterad om vad som händer inom sporten som du väljer att satsa på. Ska du kontinuerligt satsa på en viss fotbollsliga är det till exempel bra att följa ligan så gott du kan, åtminstone hålla dig uppdaterad om ställningarna för de olika lagen.

Du kan också läsa på om vad andra proffsspelare har att säga. Det finns gott om guider, artiklar och till och med böcker om online betting och dessa kan lära dig mycket om hur man ska tänka inför en insats, vad man ska hålla reda på och mycket annat.

Spela inte för mycket

Att spela och satsa pengar kan vara väldigt roligt, inte minst om man tar hem ett par vinster. Det som är viktigt här är att man inte börjar göra det för mycket. En vanlig risk är till exempel att man börjar spela mer för att täcka upp för sina förluster, något som ofta leder till att man begår onödiga misstag och förlorar ännu mer pengar. Att syssla med online betting är menat att vara roligt och underhållande. Känner du att det inte är roligt utan att det känns som en nödvändighet, då är det bäst att sluta med att spela. Vill du sluta en längre period men känner att det är svårt kan du spärra dig från svenska spelsajter genom Spelpaus.

Bli först med att kommentera

Kommentera