Cashback – pengar tillbaka på shopping

Att få pengar tillbaka när du shoppar på nätet – det låter väl helt fantastiskt? Det finns idag flera så kallade cashback-sidor på nätet som erbjuder denna tjänst. Det går helt enkelt ut på att du går in på cashback-sidan, väljer vad du vill shoppa och går därifrån vidare till butikens hemsida. Rent praktiskt får då skaparna av cashbacksidan provision från nätbutikerna för att du handlar via deras länkar – pengar som de sedan väljer att dela med dig. 

Annons:
påmind ad bannerCashback - pengar tillbaka på shopping t?a=1874552417&as=1544841054&t=1&tk=1&i=1

Hur mycket pengar du får tillbaka varierar stort från butik till butik. Vissa erbjuder bara någon procent tillbaka, medan du från vissa butiker kan få upp mot 20% tillbaka på ditt köp.  Du kan shoppa allt från mat, mediciner och smink till kläder eller böcker – Ja, i stort sett allt går att köpa och sedan få pengar tillbaka. Det finns även flera sidor som ger cashback på större kostnader, som resor och hotell. Med andra ord kan det löna sig att gå in via en cashbacksida när du ska boka din solsemester, då det finns väldigt mycket pengar att spara. 

Det kostar ingenting att registrera sig på dessa sidor, så det finns egentligen ingen nackdel att bli medlem på en cashbacksida när du ändå planerar ett inköp. De flesta större nätbutikerna finns anslutna, och många har riktigt bra erbjudanden. 

I princip fungerar det ungefär på samma sätt som ett bonuskort i någon av de större matbutikerna. Du handlar det du ska, och när du kommer upp i en viss summa får du en bonuscheck utbetald. Skillnaden här är att du snabbt och smidigt får en utbetalning av pengar direkt till ditt bankkonto. 

Bli först med att kommentera

Kommentera