Cashbuddy.se

Cashbuddy.se är ett företag som ger små lån på mellan 5000 kr och 25 000 kr, med möjlighet att ansöka om att få summan på lånet höjt upp till 45 000 kr i vissa fall. De beskriver sig själva som ett konsumentkreditinstitut med tillstånd hos Finansinspektionen som är en annorlunda långivare på grund av att de fokuserar på låntagarens framtida förmåga att betala snarare än på hur låntagarens tidigare ekonomi har sett ut. De har sedan 2006 erbjudit ekonomiska tjänster i både Sverige och Finland.

Annons:
påmind ad bannerCashbuddy.se t?a=1874552417&as=1544841054&t=1&tk=1&i=1

Inte som andra

Konceptet hos Cashbuddy är baserat på vänlighet, förståelse och att man på grund av sitt förflutna inte ska behöva bli dömd idag. Då vi alla ju ibland hamnar i svårigheter, tycker Cashbuddy att man då ska bli hjälpt att kunna förändra och komma ur situationen. Att man någon gång haft en betalningsanmärkning eller skuld hos Kronofogden ska inte betyda att man bestämt ska bli nekad ett lån. Och det gör det heller inte hos Cashbuddy. Personens nuvarande och framtida utsikter för möjligheter till återbetalning av lånet sätts i fokus, istället för eventuella tidigare problem. Det skiljer dem från de flesta låneföretag då det som regel är ett krav att man varken har betalningsanmärkningar eller någon innestående skuld hos Kronofogden.

Hur lånar man?

På hemsidan går man in på frågor och svar, väljer där ”hur ansöker jag om ett lån?” och dirigeras då därifrån vidare till sidan för ansökan där man fyller hur mycket man vill låna, och under hur lång tid man vill betala tillbaka lånet. Man kan välja mellan en summa mellan 3000 kr och 25 000 kr för lån och en tid mellan 1 och 5 år för återbetalningstid. Därefter fyller man i personnummer, email. telefonnummer, sysselsättning, månadsinkomst, boendekostnad, antal barn samt eventuella andra krediter och deras gemensamma kostnad per månad. Där kan man även läsa igenom lånevillkoren.
Man kan för att slippa få blanketter hemskickade som måste signeras, legitimera sig med Bank-ID.
Man får direkt på skärmen se ifall man har blivit beviljad, nekad eller om manuell behandling av ansökan ska tillämpas. Man får även hem en bekräftelse av sin ansökan på posten.
Pengarna kommer oftast in på kontot inom några dagar, eller så fort kontot blivit godkänt för autogiro utav bankgirocentralen. Det står även att signering med Bank-ID förkortar processen av att få lånet utbetalt.

Återbetalning

Den första betalningen blir under samma månad om lånet har beviljats innan mitten av månaden, annars är det nästkommande månad det börjar.
Återbetalningen av lånet sker genom autogiro, så att låntagaren inte behöver oroa sig för att slippa hålla koll på sitt OCR-nummer eller betala avgifter för att skicka ut fakturor.
Månadsbetalningen som enligt avtal gäller för lånet dras den 27:e från kontot varje månad.
Vill du någon månad betala extra för ditt lån, kan du göra det utan extra kostnad genom att skicka pengar till deras bankgiro tillsammans med ditt 16-siffriga lånenummer som OCR-referens. Ditt lånenummer kan man alltid hitta genom att logga in på deras sida med Bank-ID, eller på låneavtalet som skickas i samband med godkännandet av lånet. Lånet kan även betalas av i sin helhet utan några avgifter.

Bli först med att kommentera

Kommentera