Digitala redovisningsbyråer

Ingen kan ha undgått trenden med digitala redovisningsbyråer. De flesta branscher har förändrats i grunden i takt med den digitala utvecklingen i samhället. Detta gäller inte minst redovisningsbranschen. Internet har på många sätt effektiviserat branschen och gjort det lättare för samtliga inblandade aktörer. Allt som har potential att göra ett företags verksamhet mer effektivt kan vara lönsamt. Redovisning och bokföring har länge varit ett område som tar mycket tid för företagare. I takt med att företaget växer blir det även mer tidskrävande och komplext. Tack vare digitala lösningar kan du som företagare spara både tid och pengar. Här kan du läsa mer om fördelarna med digital redovisning samt om de många aktörerna som dykt upp de senaste åren.

Fördelar

Annons:
påmind ad bannerDigitala redovisningsbyråer t?a=1874552417&as=1544841054&t=1&tk=1&i=1

Redovisning och bokföring har länge varit synonymt med att skriv ut alla papper och samla kvitton för att sedan lämna över dessa i fysisk form till en lokal redovisningsbyrå. Idag har marknaden ändrats och det finns fler alternativ. Samhället blir mer digitalt, vilket även innebär att många fakturor skickas som e-fakturor och sparas digitalt. Resterande kvitton och papper kan enkelt scannas och fotas med mobilen för att lagras digitalt. Detta gör att företag numera kan skicka samtliga redovisningsunderlag digitalt. Detta innebär i sin tur att de inte längre är bundna till en lokal aktör utan kan välja en av de digitala redovisningsbyråerna. Företagaren har ett större urval av aktörer och kan välja den som passar bäst vad gäller pris och service.

Den digitala redovisningen gör det även betydligt lättare för företagaren att ha koll på kvitton och viktiga dokument. Detta underlättar internt, men gör även hela processen smidigare och mer effektiv. Många företagare som är skeptiska till digitala byråer menar att de fortfarande vill ha den personliga kontakten om frågor uppstår. Många av de digitala byråerna är väl medvetna om detta och erbjuder ofta hjälp i form av chatt, email och telefon. Många möten går att ha online via exempelvis Skype. Den som ändå vill mötas i person kan välja en lokal digital byrå. På så sätt sker redovisning och bokföring digitalt, men möjligheten att mötas finns kvar om behovet skulle uppstå.

Exempel på några aktörer

Den tekniska utvecklingen har gett upphov till en rad olika digitala redovisningsföretag. Här nedan listar vi några aktörer på marknaden.

  • Fortner – en byrå med kontor över stora delar av Sverige. De kombinerar digitala verktyg med lokala kontor, vilket passar perfekt för företagare som vill effektivisera bokföringsarbetet, men fortfarande behålla möjligheten till personlig kontakt.
  • JWK – en modern digital redovisningsbyrå som erbjuder tjänster inom bland annat redovisning, administration och skatterådgivning. Företaget grundades på 80-talet och är således en aktör med lång erfarenhet som lyckats modernisera sig efter de digitala förutsättningarna. Deras kontor ligger i Stockholm och Norrköping.
  • Slipp redovisning – en digital byrå som som satsar på mobila lösningar. Här får alla kunder en personlig redovisningskonsult. Tack vare deras digitala lösningar kan företagets administration och ekonomi enkelt skötas från mobilen. De har olika priser beroende på företagets storlek.
  • Bokoredo – en redovisningsbyrå i Stockholm som grundades år 2013. De riktar sig i första hand till småföretagare som vill ha smarta bokföringstjänster till ett lågt pris.

Bli först med att kommentera

Kommentera