Få en mer lätthanterlig ekonomi

Få en mer lätthanterlig ekonomi

Privatekonomin kan vara lätt att sköta när man bara har en inkomst och några få utgifter. Men så fort inkomsterna börjar fluktuera eller utgifterna börjar bli fler och fler är det inte lika lätt att sköta om ekonomin längre. Här ger vi tips om hur du kan förenkla din ekonomi för att spara tid och pengar.

Annons:
påmind ad bannerFå en mer lätthanterlig ekonomi t?a=1874552417&as=1544841054&t=1&tk=1&i=1

Att ha ett fast sparande är viktigt om man vill ha en ekonomisk trygghet i livet. Istället för att själv sätta över valfri summa varje månad, försök att lägga undan en bestämd summa varje månad direkt efter lönen kommer in på kontot. Det gör att sparkontot växer i lagom takt, samtidigt som du har full koll på vad du har kvar att spendera. Du kan använda metoden oavsett om du vill spara i fonder eller på ett vanligt sparkonto.

Sparandet är ännu viktigare om du är egenföretagare eller har fluktuerande inkomster av andra anledningar. Sparpengar gör att du kan klara dig under perioder där inkomsterna är lite lägre. När inkomsterna blir högre kan du fylla på sparkontot igen.

Om du behöver ett lån för att köpa något större som du inte hinner spara ihop till, så lönar det sig alltid att jämföra olika lån med varandra. Banker som till exempel LSB erbjuder lån till låg ränta som gör att du betalar mindre för lånet, samtidigt som återbetalningsplanen är enkel att följa. Jämför därför räntor på olika lån och välj gärna ett lån med räntegaranti för att få lägsta möjliga räntekostnad. Gör även en budget för att vara säker på att du har råd att betala tillbaka lånet i tid.

Har du flera olika smålån och krediter är det nästan alltid bäst att samla lånen i ett samlingslån. Ett samlingslån ser inte bara till att du bara har en enda återbetalning att sköta varje månad, utan det blir ofta billigare i längden. Det finns många bra lån för dig som funderar på att slå ihop lånen och krediterna. Personer som har flera krediter och lån brukar tycka att det är krångligt att hålla koll på alla räntekostnader. Ett samlingslån förenklar det hela. Det är alldeles för lätt att teckna abonnemang och till slut sitter man där med prenumerationer på saker som man knappt använder. Kostnader för abonnemang kan verka som småpengar i stunden, men lägger man ihop alla prenumerationskostnader över året kan det bli flera tusenlappar. Se över dina abonnemang regelbundet och säg upp eller pausa de du inte använder. Mindre utgifter innebär helt enkelt en mer lätthanterlig ekonomi.

Bli först med att kommentera

Kommentera