Få samlingsrabatt på dina försäkringar

Svenska hushåll brukar ofta ha flera olika försäkringar. Hem- och villaförsäkring är vanligt bland personer som äger sin bostad och för bilägare är en bilförsäkring ett måste. Ett hushåll kan ha sina försäkringar genom olika försäkringsbolag, men det kan vara mer lönsamt att teckna alla på samma bolag.

Nästan alla stora försäkringsbolag erbjuder en samlingsrabatt som gör att du kan spara pengar på dina försäkringar. När du tecknar olika försäkringar hos ett och samma bolag delas det ut en rabatt på alla eller några av försäkringarna. Tecknar du istället försäkringar hos flera olika bolag betalar du fullt pris för varje försäkring.

Ett exempel på en samlingsrabatt

Gjensidige är ett av Nordens största försäkringsbolag och erbjuder flera olika försäkringar åt privatpersoner. Det går till exempel att försäkra djur, bil, båt och det finns även flera personförsäkringar för hela familjen. Utöver det finns det försäkringar för olyckor och resor. 

Gjensidige har förenklat sin samlingsrabatt och delat upp det på ett mycket lättförståeligt sätt. Försäkringarna delas upp i två grupper: huvudförsäkringar och övriga försäkringar. Huvudförsäkringarna omfattar alla försäkringar som man har under en längre period, som till exempel hemförsäkring, barn- och ungdomsförsäkring och bilförsäkring. 

Har man två huvudförsäkringar tillsammans med valfritt antal övriga försäkringar får man 10 procent rabatt på samtliga försäkringar. Tre huvudförsäkringar med valfritt antal försäkringar ger 15 procent rabatt på samtliga försäkringar. Det blir ingen rabatt om man har mindre än två huvudförsäkringar och rabatten gäller inte för barn- och sjukvårdsförsäkring.

I regel brukar de flesta försäkringsbolag ge rabatt på ungefär samma sätt. Det kan med andra ord finnas mycket pengar att spara om du använder dig av samma försäkringsbolag för alla försäkringar. Förutom att det sparar pengar är det även enklare, eftersom du bara behöver hålla reda på ett försäkringsbolags regler och betalningsplaner.

Billigare reseförsäkring med hemförsäkringen

Förutom samlingsrabatter finns det andra sätt att spara pengar på när det kommer till försäkringar. Reseförsäkringar är något som många väljer att teckna separat när det är dags att ge sig ut i världen, men det är vanligtvis inte nödvändigt om man åker på en kortare resa. Hemförsäkringar brukar alltid innehålla någon form av reseförsäkring som täcker det mest grundläggande. 

Ser man till exempel på Gjensidiges hemförsäkring så ingår det 45 dagars reseförsäkring. Det räcker för de flesta korta resor där du bara ska göra vanliga turistaktiviteter. Ska du åka på en längre resa, vill ha en mer komplett försäkring eller göra mer äventyrliga aktiviteter kan du välja till en tilläggsförsäkring eller utöka din hemförsäkring. Gör du det genom försäkringsbolaget där du har hemförsäkringen brukar det ofta bli billigare än när du köper försäkringen separat. 

Bli först med att kommentera

Kommentera