Aktier hos FAANG bolag

Aktier hos FAANG bolag

För de som är något insatta i aktier och hur börsen fungerar, samt bolag att investera i är FAANG någonting som man troligen inte undgått. FAANG är samlingsnamnet för USA-börsens fem mest presterande teknikaktier som tros fortsätta växa.

Annons:
påmind ad bannerAktier hos FAANG bolag t?a=1874552417&as=1544841054&t=1&tk=1&i=1

Men vad är FAANG egentligen och är det någonting värt att investera i? Vi går i denna artikel igenom allt du behöver veta om FAANG teknikaktier!

Vad står FAANG för?

FAANG är en förkortning av USA börsens fem bäst presterande teknikaktier just nu. De bolag som ingår i FAANG är Facebook, Apple, Amazon, Netflix och Google. Alla dessa bolag är välkända världen över på grund av dess tekniska framfart inom exempelvis sociala medier, sökmotorer, streamingtjänster och mobila enheter.

CNBC´s Jim Cramer myntade denna term och grupperade företagen på grund av den enorma inverkan de haft och fortfarande har på börsen idag. Dessa företags otroliga framgångar och förväntade tillväxt är även vad som gör att stora investerare som exempelvis George Soros och Warren Buffett valt att investera i FAANG.

Alla bolag som ingår i FAANG finns idag på NASDAQ-börsen och ingår i SP500 index som har en stor representation på börsen. FAANG har idag ett värde på över 3 000 biljoner dollar och utgör ca 1% av SP500, som har 500 av de största bolagen på NASDAQ. Detta visar på FAANG och dess stora inverkan på börsen.

Hur spås FAANG upprätthålla sin plats på börsen?

En del ekonomer liknar idag FAANG och dess framgång med IT-boomen som skedde innan den stora IT-kraschen år 2000, som även där ingick stora teknikföretag. Rädslan finns därför att historien ska upprepas med FAANG och att dessa bolag ska övervärderas.

Många har dock sett stora skillnaden mellan FAANG och dess uppgångar och IT-kraschen då FAANG ses ha en god tillväxt och chans till ytterligare utveckling inom nya områden som artificiell intelligens, e-handel och molntjänster. Detta gör att investerare fortfarande har en stor tillit till FAANGs plats på börsen.

Är det en god idé att investera i FAANG idag?

Om investering i FAANG bolagen är en god idé eller inte är en svår fråga att svara på. Det beror till stor del på anledningen till investering. Om du är en person som tycker om att investera för att se en hög uppskattning under en kort tidsperiod för att kunna sälja aktierna och gå i vinst snabbt så är FAANG kanske inte de bästa aktierna att investera i. FAANG har en god potential att växa under en lång tid till framöver och lämpar sig därför inte främst för småkapitalstockar.

En annan anledning till varför investering i FAANG inte är självklar är på grund av att alla aktier i denna grupp trots allt inte befinner sig i samma position på marknaden. Några av dessa aktier står sig därför bättre än andra och har inte upplevt en lågkonjunktur. Så om du har tänkt investera i FAANG så är det därför en god idé att läsa dig in på vilka av dessa bolag och aktier som är mer fördelaktiga än andra.

Har FAANG någon konkurrens på marknaden?

Även om FAANG och dess bolag står högt på börsen idag så finns det en annan akronym som sakta börjat ta plats på börsen. Detta är de så kallade BAT-bolagen. BAT-aktierna består av Baidu, Alibaba och Tencent 0700.H.K och är aktier från Kina och resten av Asien som spås få en stor plats på börsen likt det som FAANG har idag. Hur framtiden ser ut för FAANG är därför svårt att förutspå, men med god insikt i de olika bolagen kan du dock göra en lönsam investering.

Bli först med att kommentera

Kommentera