Finansiering för dig med betalningsanmärkningar

Om du har betalningsanmärkningar är det många långivare som kommer att neka dig lån. Det kan även vara svårt att teckna ett abonnemang och andra saker som kräver att det tas ut en kreditupplysning på dig.

I det stora hela är det ett system som fungerar bra. Inga långivare vill förlora pengar för att de har lånat ut till någon som inte sköter sina återbetalningar och det här ger en viss säkerhet. Men alla gör misstag någon gång i livet och trots att man har haft dålig ekonomi tidigare innebär det inte att ens nuvarande ekonomi ser likadan ut.

Vad finns det då för finansieringsalternativ?

Lån utan kreditupplysning

Ett alternativ är att ta ett lån utan UC, vilket helt enkelt innebär att det inte tas ut en kreditupplysning på dig innan lånet behandlas. Du kan till exempel jämföra snabblån utan UC på Lånakuten för att hitta ett som passar dina förutsättningar. Vissa lån är inte helt fria från en kreditupplysning, även om det kallas för lån utan UC. En kreditupplysning kan nämligen tas ut hos en annan aktör än Upplysningscentralen, som till exempel hos Creditsafe eller Bisnode.

Prata med din bank

Om du har en god relation till din bank kan du prata med dem om finansiering. Det fungerar troligtvis bäst om dina betalningsanmärkningar är äldre och du har skött din ekonomi sedan dess. Banken kan då välja att gå ifrån sina vanliga rutiner och hjälpa dig med finansiering trots betalningsanmärkningar. Kom ihåg att du måste kunna bevisa att du numera sköter din ekonomi. Undvik att ta ut onödiga lån och försök att hålla ditt kreditbetyg högt. Du höjer lättast ditt kreditbetyg genom att betala av krediter och lån som redan existerar.

Hör med ditt fack

Fackmedlemmar kan få låna genom facket och lånen har i regel förmånliga villkor jämfört med andra banklån. Det är inte säkert att ditt fack beviljar lån om du har betalningsanmärkningar, men det kan finnas en större chans än med en vanlig bank. Det tas alltid ut en kreditupplysning, så undanhåll inte dina betalningsanmärkningar vid din ansökan. Det är bättre att vara ärlig och berätta om din nuvarande ekonomiska situation. Med alla kort på borden får de sedan ta ställning till om du får låna eller inte.

Som du kan se finns det några alternativ att välja mellan, men kom ihåg att det är lätt att hamna i lånefällan och ta lån efter lån för att lösa gamla krediter. Om det stämmer in på dig, kan det vara en bättre idé att ansöka om ett samlingslån hos din bank eller långivare för att lösa gamla lån.

Bli först med att kommentera

Kommentera