Fördelar med American Express som kreditkort

Fördelar med American Express som kreditkort

American Express även igenkänt som AMEX, är ett Amerikanskt kreditkortsföretag och resebyrå. Det finns många olika typer av kreditkort där du får möjlighet till olika fördelar. Här nedan tänkte vi kika lite närmare på vilka fördelar du kan få med just ett American Express kreditkort!

Reseförsäkring

Annons:
påmind ad bannerFördelar med American Express som kreditkort t?a=1874552417&as=1544841054&t=1&tk=1&i=1

Vid ägande av de flesta American Expresskorten får du en utfylld reseförsäkring. Beroende på vilket kort du har, täcker försäkringen olika mycket och detsamma gäller för skydd under resan. Denna reseförsäkring gäller däremot bara om du använder AMEX-kortet vid köp. Om du är ute efter ett kort med god reseförsäkring, kan Platinum eller Gold vara någonting för dig.

Fördelar vid konserter och evenemang

Ett American Expresskort kommer ge dig fördelar vid olika evenemang och konserter. Du får tillgång att förköpa biljetter och välja reserverande biljetter vid släpp. Du får även speciella fördelar om eventen eller konserterna äger rum i Avicii Arena. Här får personer med AMEX-kort exempelvis en smidigare entré in till arenan.

Poäng vid olika köp

Om du gör ett valfritt köp med ett AMEX-kort kommer du alltid få någonting tillbaka. Beroende på vilket kort du har får du olika typer av poäng i återbäring. Du kan bland annat få AMEX-poäng, pengar tillbaka vid olika köp eller EuroBonus-poäng som du kan använda vid nya köp.

Dra nytta av AMEX-kortet vid boende världen runt

Med AMEX Platinum får du en stor fördel vid boende på hotell. Det gäller för vissa utvalda hotell, bland annat kända kedjor som Radisson och Hilton. Om det finns tillgängliga rum på hotellet kan du exempelvis få en rumsuppgradering. Detta gäller endast vid bokningar med ett American Express Platinum. Du kan dessutom få rabatter och uppgradering om du exempelvis vill hyra en bil på resan.

Dining By AMEX

Gratis smakar alltid bäst. Med dining by AMEX får du möjligheten att äta middag med en vän, på alla utvalda restauranger. Detta kan du göra hela tre gånger om året gratis och du som AMEX kund får denna information så snart dessa platser blir tillgängliga.

Din gäst behöver dock inte vara en Platinum-medlem för att ni ska kunna gå tillsammans. Varje tillfälle varar i två månader, vilket betyder att du har två månader på dig att boka middagen för en kväll tillsammans med ditt sällskap. För att göra denna reservation behöver du som AMEXkund boka den själv via AMEX betalningslänkar.

Priority Pass

När du väntar på att ditt flyg ska anlända eller om du mellanlandat, kan det bli tråkigt och obekvämt, då stolarna vid gaten inte är de skönaste att sitta på en längre tid. Med Gold och Platinumkort får du gratis tillgång till olika flygplatslounger. Du kan använda detta på hela 1300 olika flygplatslounger runt om i världen där du får möjligheten att befinna dig i en lugn miljö mitt i flygplatskaoset.

Med ett Gold card har du fyra fria besök att ta nytta av under dina resor. Med ett Platinum kort har du en obegränsad tillgång till många flygplatslounger runt om i hela världen. Det är viktigt att komma ihåg att du alltid behöver ha med dig ditt kort för att komma in då ditt kort måste stämma överens med samma namn som finns på boardingkortet. Enkelt sagt kan du inte låna ut ditt kort till någon annan när de ska ut och resa.

Bli först med att kommentera

Kommentera