Företagslån när man driver en egen firma – en snabb guide

Företagslån när man driver en egen firma

Oavsett om du har startat en egen firma eller drömmer om att göra det så har du med största sannolikhet spenderat en del tid med att fundera kring företagslån och om hur detta fungerar. Det hela är egentligen väldigt simpelt, men det finns en del saker som kan vara bra att ha koll på.

Annons:
påmind ad bannerFöretagslån när man driver en egen firma - en snabb guide t?a=1874552417&as=1544841054&t=1&tk=1&i=1

Som du med största sannolikhet redan har koll på så fungerar ett privatlån och ett företagslån på mer eller mindre samma sätt. Man lånar pengar av banken och betalar sedan tillbaka under en längre period med en pålagd ränta. Oavsett om du är på jakt efter ett företagslån just nu eller vet med dig att du kommer att titta efter ett företagslån i framtiden så finns det några saker som är väldigt bra att veta. 

Företagslån gör det möjligt att separera företaget ekonomi och privatekonomin

Att starta företag är oerhört dyrt. Listan på avgifter och saker som behöver betalas är oändlig, samtidigt som det ju faktiskt kostar en hel del pengar bara för att ta sig igenom vardagen. Samtidigt så kan det vara väldigt skönt att hålla företagets ekonomi och ens privatekonomi så separerad som möjligt.

Genom att teckna upp sig på ett företagslån så är det just företaget som står som låntagare och inte du själv. Detta kan göra det mycket lättare att exempelvis bli beviljad för lån för dig själv som privatperson.

Vad är räntan på företagslån?

Den största skillnaden på hur privatlån och företagslån fungerar är att företagslån i regel kan vara mycket större än ett lån som du som privatperson har möjlighet att teckna upp dig på. Medans ett vanligt privatlån i regel landar på mellan 5000 till 50 000 så kan företagslån vara på betydligt större summor än så.

En sak som tenderar att vara mer eller mindre identisk är däremot hur räntorna ser ut. Beroende på hur mycket företaget vill låna, ekonomin och en rad andra faktorer tenderar räntan att landa på mellan 5 – 15%. På grund utav att detta kan variera så kraftigt så är det väldigt klokt att man tar sig tiden att jämföra olika långivare för att hitta ett lån som är förmånligt och som samtidigt passar väl för ens egen situation.

Företagslån med eller utan säkerhet? 

Precis som med traditionella privatlån så kan man teckna upp sig på företagslån med eller utan säkerhet. Av förklarliga skäl så gör en säkerhet att man kan teckna upp sig på större summor, men detta är inte alltid möjligt. Om du är intresserad av att ta ett företagslån på större summor som kräver en säkerhet så är det bäst om du 

Läs mer här om hur man bäst jämför företagslån

Precis som med ett vanligt privatlån så är det oerhört viktigt att man tar sig tiden och jämför vilka olika möjligheter man har som låntagare. Som vi tidigare har nämnt så kan räntan variera rätt kraftigt beroende på vilken långivare man väljer att vända sig till och bara några procentenheters skillnad kan betyda mycket i det långa loppet. Det bästa sättet att hitta ett lån är inte att direkt vända sig till sin bank. Även om många väljer detta på grund av tryggheten så är det alltid värt att göra en jämförelse.

Jämför alla företagslån hos finansruset.se eller en liknande sida. På så sätt så skapar man en överblick kring det som finns att välja bland och man gör det därmed oerhört mycket enklare att hitta det perfekta lånet för ens företag. Istället för att klicka runt bland olika hemsidor så kan man på bara några minuter se alla erbjudanden och därefter välja det som passar bäst.

Bli först med att kommentera

Kommentera