Froda företagslån

Froda har riktat in sig på den lilla företagaren. Med ett företagslån med många förmåner, vill Froda att de mindre arbetsmyrorna i svenska näringslivet skall gynnas till max. ”Enkelt” är det ständigt återkommande ordet när man söker sig in på Frodas hemsida och genom att ta det ordet i beaktning vill man bistå med enkel ansökan, enkel utbetalning och enkel investering.
Inga affärsplaner behöver upprättas i samband med ansökan, inga årsredovisningar måste skickas in och inga personliga möten ställs som krav. Allt sker digitalt och snabbt över nätet. Ansökan tar några enstaka minuter och avslutas med en Bank-id signering innan pengarna är på kontot, vilket brukar ta 24 h som mest. Beloppet som kan lånas ut är från 10 000 kr – 1 miljon kr och lånet betalas av mellan 4-12 månader.

Annons:
påmind ad bannerFroda företagslån t?a=1874552417&as=1544841054&t=1&tk=1&i=1

Hur fungerar Froda företagslån?

En märkbar skillnad mellan många övriga lån och Froda företagslån, är återbetalningen. Vanligtvis sker denna en gång i månaden men hos Froda betalas ett lite belopp tillbaka varje dag. På så vis är det tänkt att den lilla företagaren inte hamnar i klistret i slutet av månaden när en stor summa ska ut från bankkontot. Summan dras varje vardag och bestäms när ansökan är klar och offerten är sammanställd. I den kan man se det fasta priset på lånet ifråga.

Froda har en fast kostnad för sitt företagslån, och förutom denna tillkommer inga dolda avgifter såsom uppläggningsavgift, påminnelse eller förseningsavgift. Själva kostnaden för lånet bestäms utifrån information om omsättning samt kreditvärdighet – två faktorer som är självklara även med andra låneansökningar. Den exakta kostnaden bestäms vid ansökan. I samband med en låneansökan tas även en kreditupplysning från Bisnode, vilket inte påverkar andra bankers tilltro om kunden. Som standardregel krävs ingen borgenär men i vissa fall kan detta behövas.

Återbetalningen

Då Froda företagslån har en specifik återbetalningsplan, så är det av intresse att gå in på den lite närmare. Tre dagar efter att pengarna är på kontot, börjar lånets avbetalningstid. Den lilla summan som bestäms i offerten, dras från företagskontot varje vardag och det fasta månadspriset inkluderar även amortering. Låt oss säga att lånet ligger på 200 000 kr. Den dagliga summan är då ca 900 kr med en avgift på drygt 100 kr och en amortering på lite över 700 kr. Per månad blir det då ca 18 800 kr att betala. Detta är emellertid en exempelkostnad då det fasta priset varierar från företag till företag. Men för den som vill ha en ungefärlig summa att ta i beaktning, kan dessa circa belopp vara bra att ha till hands.

Det är dock viktigt att notera att återbetalningstiden för Froda företagslån är på max 12 månader och detta för att man som kund ska bli skuldfri så snabbt som möjligt. Samtidigt gäller det att ha koll på sina utgifter då det inte är några småbelopp det handlar om varje månad. Fördelen är att man slipper månadsfakturor och att betalningarna sker helt per automatik.

En bakgrundscheck på Froda

Froda startades 2015 som en del av Monetise AB. Än så länge finns man i Sverige och Finland men har hopp om att utöka så snart som möjligt. Idag har man även samarbetspartners i ett flertal företag och organisationer.

Bli först med att kommentera

Kommentera