Gamingaktier på börsen – förena nytta med nöje?

Gamingaktier på börsen

Gamingaktier på börsen – Med E-sport som växer för varje år och att användningen av spel ständigt tycks skjuta i höjden är det kanske inte heller särskilt konstigt att intresset för gamingaktier också har ökat i popularitet. Många framstående aktier som inriktar sig på olika former av spel har växt och många är också en ganska säker investering.

Annons:
påmind ad bannerGamingaktier på börsen - förena nytta med nöje? t?a=1874552417&as=1544841054&t=1&tk=1&i=1

Självklart finns det många fällor när man handlar med aktier och det är alltid viktigt att du inte investerar pengar som du kan komma att behöva inom en snar framtid. Aktier bör istället ses mer som en långvarig investering. Är du sugen på att dyka in i utbudet av gamingaktier? Vi listar några mer utmärkande val och vad du ska tänka på för att kunna göra en bra investering.

Varför bör man investera i gamingaktier?

Data- och TV-spelsindustrin har framförallt på senaste tiden ökat markant och även aktier som inkluderar mobilspel börjat att skena iväg. Detta har skapat en trend för investerare att börja handla i gamingaktier och du kan göra detsamma. Det finns mängder av olika bolag att välja mellan och du kan därför göra ett väldigt skräddarsytt val.

Vart kan man köpa gamingaktier?

Du kan börja investera i gamingaktier på mängder av olika plattformar, där Avanza och Nordnet tillhör de två allra största tjänsterna. De erbjuder ett väldigt brett utbud och deras hemsida och applikation är också mycket enkel att navigera igenom.

Gamingaktier på börsen - förena nytta med nöje? gamingaktier pa borsen avanza 1

Vilka gamingaktier är mer utmärkande?

Nackdelen med att intresset för gamingaktier och den stigande populariteten för spel ständigt ökar, har också lett till ett enormt utbud av investeringsmöjligheter och om du precis börjat investera, så kanske gamingaktier kan vara lite knepigt att hitta rätt i.

Men med lite efterforskningar och tur på din sida så kan rätt val av aktie ge dig en ganska hög avkastning. På bara några år har värdet på flera gamingaktier ökat med flera hundra procent. Men vilka aktier ska man då välja och ska man satsa på svenska bolag eller utländska alternativ?

Svenska spelbolag

E-sport blir allt större och även andelen svenska lag som tävlar och är väldigt framgångsrika inom E-sport blir allt fler för varje år. Däribland kan man kika lite extra på Paradox Interactiv och Embracer Group.

Men för att du ska kunna göra det allra bästa valet är det viktigt att du jämför olika aktier med varandra och studerar hur värdet på aktierna har sett ut i det långa loppet, alltså ska du inte bara stirra dig blind på hur aktiens värde har ökat eller stigit de senaste tre månaderna. Med tjänster som Avanza kan du snabbt och enkelt jämföra olika aktier, för att på så vis göra ett bättre val.

Om du vill prioritera att investera i svenska gamingaktier bör du kika lite extra på och jämföra G5 Entertainment som under se senaste tre åren har ökat med cirka 30%. En svensk aktie som har gått väldigt bra om man kikar på de senaste tre åren är Star Vault AB, där värdet på aktien har ökat med hela 300%.

Utländska spelbolag

En anledning till att valet av gamingaktier börjar bli allt svårare är att utbudet av aktier ständigt växer och den svenska börsmarknaden fylls ständigt på även med utländska gamingaktier. Även här är det viktigt att du jämför olika aktier med varandra och inte bara stirrar dig blind på stora spelbolag som till exempel Ubisoft. Det finns så många andra att välja mellan. Vi hoppas att denna artikel har gjort dig lite sugen på att börja investera i gamingaktier. Då intresset för E-sport och TV-spel ständigt ökar finns det en väldigt stor chans för att aktien ska stiga i värde. Det gäller bara att du tajmar köpet och att du överlägger flera olika alternativ. Lycka till, vi hoppas du hittar din favorit av gamingaktier på börsen!

Bli först med att kommentera

Kommentera