Hitta rätt lån för dig

Inlägget är skrivet i samarbete med UCFritt.nu

De allra flesta hamnar någon gång i en situation där de är i behov av att ta ett lån. Det finns många olika typer av lån man kan ta och vilket man är i behov av beror till stor del på hur ens ekonomi ser ut samt vad man har tänkt sig att använda lånet till. Du vill nämligen inte ta fel typ av lån då detta knappast kommer att hjälpa dig i slutändan.

  • Billån – detta är ett vanligt lån som man tar när man köper en bil. Oftast lämnar man bilen som säkerhet för detta lån och ingen annan typ av säkerhet behöver då lämnas. Tar du ett lån på just den summan som bilen ligger på och om det krävs en handpenning på bilen är det inte alltid som handpenningen är inkluderad i lånet. I denna typ av lån kan man sällan låna pengar utöver för att till exempel fixa saker på bilen utan då bilen fungerar som säkerhet blir det helt enkelt så att det är den summan som bilen kostar som du får låna. En del väljer att ta något annat typ av lån för att täcka handpenningen. Huruvida man vill göra det är helt upp till var och en. Då finns det andra typer av lån man kan ta.
  • Snabblån/ Smslån – detta är ett lån som man ofta tar när man är i behov av att låna en mindre summa pengar väldigt snabbt. Oftast tar man detta lån när något har hänt i en ekonomiska situation som leder till att man exempelvis inte kan betala räkningarna. Det är ett snabbt och smidigt lån som gör att du har pengarna på ditt konto inom ett fåtal timmar efter att du har begärt att du ska få ta ett lån. Dessutom är detta lån oftast helt räntefritt när man betalar tillbaka i tid, vilket gör att det är ett lån som inte behöver kosta dig någonting alls om du är planerad. Ofta har man ett ganska lågt lånetak i början innan man har visat att man kan betala tillbaka pengarna. Det har att göra med att man inte behöver lämna någon säkerhet på ett smslån. Dessa lån kan oftast tas utan UC, mer om hur det fungerar kan du läsa på UCFritt.nu som har guider kring ämnet.
  • Privatlån – det är ett ospecificerat lån som du kan ta för att använda till i stort sett vad du vill. Det är väldigt olika vad man väljer att ta detta lån för. En del väljer att ta ett privatlån när de vill renovera huset medan andra väljer att ta ett privatlån när de vill göra en backpackingresa i Australien under ett visst antal månader. Privatlån har ofta ett något högre lånetak och ofta kan du låna upp till 200.000 kronor. Ibland krävs det att man lämnar befintlig egendom som säkerhet medan andra gånger krävs det inte alls. Det har till stor del att göra med vilken bank du väljer att ta detta lån av samt hur din historik ser ut hos den lånegivare som du har valt att låna av. Det kan även ha att göra med hur din ekonomi ser ut i övrigt.

Bli först med att kommentera

Kommentera