Hitta rätt låneförmedlare

Hitta rätt låneförmedlare

Inlägget görs i samarbete med Kreditkoll

Annons:
påmind ad bannerHitta rätt låneförmedlare t?a=1874552417&as=1544841054&t=1&tk=1&i=1

Om du vill ansöka om ett privatlån och jämföra de olika erbjudanden som finns så kan du ansöka om lånet själv hos flera långivare eller anlita en låneförmedlare. En låneförmedlare lånar inte ut pengar själv utan agerar som en mellanhand mellan dig som vill låna pengar och olika långivare som denna förmedlare samarbetar med.

Det finns många olika låneförmedlare och långivare så det kan vara svårt att välja och veta vad som passar bäst för just dig. Vi hjälper dig att hitta rätt i djungeln bland låneförmedlare!

Vad ska man tänka på när man jämför olika låneförmedlare?

Det finns en del saker som kan vara bra att tänka på när du ska jämföra olika låneförmedlare. När du söker ett lån med hjälp utav en låneförmedlare så är det bäst att tänka på dina behov och vad olika låneförmedlare kan erbjuda just dig. Många tänker på Lendo, Zmarta, Advisa eller Sambla när det gäller låneförmedlare.

Du kan tro att det kanske inte finns så mycket som skiljer alla förmedlare åt men när du väl kikat lite extra så ser du att det finns en del skillnader. Alla låneförmedlare har olika samarbetspartners och din förmedlare kommer bara sköta själva förmedlingen utav lånet och sedan är det någon utav deras samarbetspartners som du skriver avtal med och sedan blir din kreditgivare. En kreditprövning görs av låneförmedlaren och ju bättre kreditvärdighet du har, desto lägre ränta kan du få när du ansöker on lån.

Vilken låneförmedlare är bäst?

Det finns väldigt många förmedlare och det är svårt att säga vilken som är bäst, utgå ifrån dina behov och vad du behöver ha hjälp med. Många olika förmedlare har upp till cirka 40 samarbetspartners så det kan vara en god idé att välja en låneförmedlare som kan jämföra lån hos många olika aktörer så du bättre kan jämföra räntor med mera.

Ett tips är att även läsa på olika forum och se vad andra personer tycker om och föredrar sedan kan du utgå ifrån vad just du behöver i dagens läge.

Kan man ansöka om ett lån med betalningsanmärkning hos en låneförmedlare?

Det är fullt möjligt för dig med en betalningsanmärkning att kunna ansöka om ett lån med hjälp utav en låneförmedlare. Med tanke på hur många långivare som förmedlarna vanligtvis samarbetar med så brukar det nästan alltid finnas en långivare som beviljar de typen av lån. Däremot så kan räntan på lånen bli mycket högre än om du hade haft en bättre kreditvärdighet.

Är det bindande att ansöka om ett låneerbjudande hos en låneförmedlare?

Det är aldrig bindande att ansöka om ett låneerbjudande hos en låneförmedlare. Ifall inget av de lånen som blivit presenterade för dig passar eller om du inte är riktigt nöjd efter du ansökt så kan du hur enkelt som helst tacka nej till och det kommer inte kosta dig en enda krona!

Bli först med att kommentera

Kommentera