Hitta Sveriges bästa nätmäklare

Det finns en del nätmäklare att välja mellan och det kan vara svårt att veta vilken du ska välja. Eftersom alla nätmäklare är olika måste du utgå från hur du ska handla med aktier. Att följa rekommendationer är också en bra idé, oavsett om du vill byta ut den nätmäklare du har nu eller vill börja investera för första gången.

En del nätmäklare passar bäst för dig som vill handla långsiktigt, medan andra är utmärkta för dig som vill investera genom trading. Dessutom finns det en del som specialiserar sig på handel med alternativa resurser som exempelvis råvaror eller kryptovalutor. För att ta del av mer information om de olika utbuden kan du läsa och hitta bästa nätmäklare här.

För långsiktigt sparande

Avanza är Nordens största nätmäklare och har haft de nöjdaste kunderna 10 år i rad. När det kommer till helhetserbjudandet är det inte många som slår Avanza. Nordnet är ett annat alternativ för långsiktigt sparande och de har några fördelar. Deras gratis courtage uppgår till 80 000 kronor per år, medan Avanza har gratis courtage på 50 000 kronor per år. Genom Nordnet har dessutom alla användare tillgång till det sociala nätverket Shareville. 

Trots det föredrar många Avanza, som anses ha en bättre plattform med ett mer lättanvänt gränssnitt. Det finns även flera bra kringtjänster som gör det roligare att spara. Analysverktyg, översikter och uppföljning över fond- och aktieaffärer är några av kringtjänsterna.

För snabbare aktiehandel

Om du vill handla och sälja snabbare med aktier genom trading måste du välja en nätmäklare som har specialiserat sig på det. Etoro har byggt upp sin plattform och sina tjänster för att passa trading. För närvarande har de 10 miljoner användare över hela världen som handlar genom plattformen. Etoro tar inte ut någon provision i form av påläggs-, ärende- eller förvaltningsavgifter. Det finns inte heller några gränser för handelsvolymen.

För dig som vill handla med kryptovalutor

Även här är Etoro ett bra alternativ, för de har ett ständigt växande utbud av kryptovalutor som köps och säljs på plattformen. Det går att bygga en hel portfölj baserad på olika kryptovalutor och en stor fördel är att Etoro verkställer marknadsorder utan fördröjning.

Ett annat alternativ är Bitpanda, en marknadsplats för kryptovalutor som erbjuder flera olika betalningssätt och enkla överföringar. Sidan finns inte på svenska utan bara på engelska, men det går att öppna konto där som svensk. Bitpanda har en lättnavigerad sida, men verifieringsprocessen tar ganska lång tid. Ett tredje alternativ är Binance som har blivit väldigt stor, även om det är en ganska ny plattform. Binance har ett enormt utbud av kryptovalutor och erbjuder marknadens flesta kryptopar.

Bli först med att kommentera

Kommentera