Hur definieras betalningsanmärkningar?

Hur definieras betalningsanmärkningar?

Innan man funderar på samla på sig fler skulder eller krediter, kan det vara bra att känna till innebörden av betalningsanmärkningar och hur sådana kan påverka din privatekonomi.

Annons:
påmind ad bannerHur definieras betalningsanmärkningar? t?a=1874552417&as=1544841054&t=1&tk=1&i=1

De senaste åren har det uppkommit fler långivare på marknaden och därmed även fler typer av lån. Till viss gräns har det därmed blivit lättare att få låna pengar, vilket leder till att det är lättare att samla på sig för höga skulder och det blir allt svårare att betala tillbaka dem.

Snabblån finns av olika slag och denna typ av lån är de som är lättast att få beviljade, men man bör bland annat tänka på att räntan är högre jämfört med många andra lån. I synnerhet för de som har låg kreditvärdighet, då dessa personer anses vara en större risk gällande återbetalning av lånet.

Det är till och med möjligt att låna pengar, trots att man har samlat på sig betalningsanmärkningar, och då är det någon form av snabblån man får. Men vad är betalningsanmärkning egentligen? Svaret är att det handlar om när man inte har betalat sina skulder i tid. Då registreras detta hos de företag som lämnar ut kreditupplysningar.

Vad vet du om kreditvärdighet?

När ens kreditvärdighet bestäms, så gås det igenom olika saker. Många tror att det endast tittas på ens inkomster och hur ens historik med skulder och krediter ser ut. Även om de utgör en bas för ens ekonomi, så finns det andra faktorer som också är viktiga.

  • Hur många kreditupplysningar har det gjorts på dig under det senaste året? Även om man inte har tagit ett lån som man ansökt om, så kommer kreditupplysningen att registreras och med flera antal i bagaget ser det ut som att du har så dålig kontroll på din privatekonomi att du ständigt behöver låna pengar.
  • Ditt civilstånd kan också ha betydelse, bland annat med hänsyn till om man är ensam eller inte om att betala sin hyra och sina räkningar.
  • Hur det ser ut med skulder och krediter som du har i dagsläget. Både storleken på skulderna och antal lån kan ha betydelse.

Vad du kan göra för att förbättra din kreditvärdighet:

  • Om du har flera mindre lån, så kan det hjälpa om du samlar ihop dessa till ett större lån, ett så kallat samlingslån.
  • Försäkra dig om att du inte har kvar gamla kort eller konton med möjlighet till kredit, till exempel ett konto i en specifik butik. Även om du inte använder det, så läggs fokus på att du har möjligheten till att kunna nyttja krediten.
  • Erbjud säkerhet för lånet, så är det större chans att du får lånet och kanske även med bättre villkor. Olika säkerheter kan vara en medsökande som har bra kreditvärdighet eller att pantsätta en egendom med ett värde som ligger ungefär lika högt som den summa man önskar låna.

Bli först med att kommentera

Kommentera