Hur köper man ett lagerbolag?

Ett lagerbolag är ett färdigt aktiebolag som du kan köpa. Att köpa ett färdig lagerbolag har flera fördelar. Däribland att du snabbt kan komma igång med aktiebolaget och du får stöd med att fylla i de rätta formulären vilket gör att det inte blir fel eller att något behöver göras om. Du får också veta vad som behöver göras framöver för att allting ska gå och fungera korrekt och du kan fokusera på verksamheten, istället för att starta upp ett aktiebolag. En nackdel är att det kostar att skapa ett lagerbolag, till skillnad från att starta upp ett aktiebolag själv via bolagsverket, vilket inte kostar flera tusenlappar.

Annons:
påmind ad bannerHur köper man ett lagerbolag? t?a=1874552417&as=1544841054&t=1&tk=1&i=1

Lagerbolag är redan registrerade som ett aktiebolag som ligger och väntar på att användas av den som köper det och kan juridisk användas från det att lagerbolaget har köpts. Detta gör att man snabbt kan komma igång med flera moment i sin verksamhet. I stället för att hålla på i flera veckor hos bolagsverket för att registrera ett aktiebolag går det snabbt att komma igång. Lagerbolag är bra att använda när du behöver komma igång snabbt med en verksamhet, men har du tid på dig är det enklare att använda sig av bolagsverket som dessutom kostar mindre.

Lagerbolag kan köpas genom flera utomstående företag och därigenom registrerar man sig via ett formulär online. Något som alltid måste skickas med är stiftelseurkund, bolagsordning och även ett intyg från banken om anmälan. Vissa kräver fler handlingar men dessa tre är grunden och vissa låter en även komplettera senare om man inte har alla papper eller information till hands för stunden. Vad som behövs och vad som krävs av dig beror på vem du köper lagerbolaget av, men grunden för detta är detsamma för varje företag du kan köpa lagerbolagen från.

En anledning till att bolagsverket och aktiebolag tar längre tid är på grund av att de inte alltid kan godkänna företagsnamnet som har föreslagits, vilket försenar handläggningen av bildandet av aktiebolaget. Fördelen med ett lagerbolag är att det går att använda på en gång juridiskt, vilket inte går med ett aktiebolag då det ligger och väntar på att godkännas och inte kan bedriva någon form av handel eller verksamhet. Ett aktiebolag blir inte juridiskt giltig förrän det registrerats hos Bolagsverket och verksamheten har fått ett organisationsnummer. Detta får du på en gång med ett lagerbolag, för att på en gång komma igång och driva verksamhet och även kunna utföra juridiska handlingar så som att skriva på avtal. Lagerbolag har ofta några år på nacken då de legat och väntat på att bli använda och därigenom redan har ett organisationsnummer och kan således användas av en verksamhet på en gång.

Organisationsnummer är viktigt när du registrerar dig enligt lag, för F-skatt, moms och som arbetsgivare.

Att köpa ett lagerbolag gör att man kan förverkliga sin dröm snabbt om att starta ett företag eller annan typ av verksamhet som man länge drömt om. För att köpa ett lagerbolag behöver du bara fylla i ett formulär på den sida du bestämt dig för att använda dig utav, du blir sedan kontaktad för att skriva under några dokument som skickas tillbaka, därefter skickas en generalfullmakt tillbaka och du får tillgång till bolaget och organisationsnummer för att bedriva verksamheten. Det som tar tid är bankärendet men du kan om du fixar ärenden kring banken snabbt få tillgång till allt och bedriva en juridiskt korrekt verksamhet inom två timmar i många fall.

Bli först med att kommentera

Kommentera