Hur lånar man med betalningsanmärkning? 

Hur lånar man med betalningsanmärkning

Har du en betalningsanmärkning eller skulder hos Kronofogden kan det vara svårt att få lån. Det är dock aldrig försent att förbättra din ekonomiska situation och med ett fåtal knep kan du öka dina chanser till nytt lån.

Annons:
påmind ad bannerHur lånar man med betalningsanmärkning?  t?a=1874552417&as=1544841054&t=1&tk=1&i=1

Vi listar i denna artikel lösningar för att bli av med dina skulder, men även hur du kan bli beviljad lån trots att du har betalningsanmärkningar! 

Lån för att underhålla livsstil 

Idag är det smidigare att ansöka om lån än det tidigare varit, mycket tack vare digitaliseringen av bland annat online-tjänster. Det ger dig även möjligheten att jämföra låneerbjudanden snabbare än någonsin förut. Detta ställer dock mer krav på dig som låntagare och här är risken större att du råkar hamna på lån med dyra räntor och utgifter.  

När dina intäkter inte räcker för den livsstil du vill upprätthålla, är det lätt hänt att samla på sig betalningsanmärkningar. Många tror felaktigt att det inte är någon fara att en räkning går till Kronofogden, men faktum är att du förutom att behöva hitta sätt att lösa dina skulder även får det svårare att ta ett lån till någonting som du behöver pengarna till, som en lägenhet eller bil. 

Vad är en betalningsanmärkning? 

En betalningsanmärkning ges av kreditupplysningsbolag, baserat på den information de får av Kronofogden som leder till en slags spärr för dig som har räkningar att betala. Om du inte lyckats betala av en räkning trots påminnelse hamnar ärendet hos Kronofogden och detta leder till sämre villkor och gör det i värsta fall omöjligt för dig att kunna ta ett nytt lån. 

En betalningsanmärkning beror oftast på missade betalningar, men kan även uppkomma vid personlig konkurs, restskatter eller missbruk av krediter. Har du väl fått en betalningsanmärkning ligger den kvar hos kreditupplysningsföretagen i tre år, men under denna tid finns det ett flertal knep du kan ta till för att påverka dina skulder mot en bättre ekonomi. 

Ordna upp din ekonomi trots betalningsanmärkningar 

Även om du inte kan göra så mycket åt dina betalningsanmärkningar när du väl har fått dem, finns det många tips till till att förbättra din ekonomiska situation.  

Det bästa sättet är alltid att vänta ut betalningsanmärkningarna för en förbättrad och stabil ekonomi, men det är möjligt att ansöka och se om du blir beviljad lån efter att du gjort allt i din makt för att förbättra din ekonomi som den är just nu. Vi listar nedan tre sätt att lösa dina betalningsanmärkningar. 

Undvik kreditupplysningar 

Varje gång ett kreditköp görs online riskerar du som köpare att företaget gör en UC-koll för kreditvärdighet. Om för många kreditupplysningar görs riskerar du att få en lägre kreditvärdighet som minskar chanserna till lån.  

För en person som dessutom har betalningsanmärkningar kan det bli oerhört svårt att få ett lån. Genom att minska kreditköp och säga upp oanvända krediter kan du minska dina kreditupplysnningar och öka dina chanser till framtida lån.  

Jämför privatlån och samla lån 

Det är fullt möjligt att låna pengar trots betalningsanmärkningar, men dessa brukar i regel vara sms-långivare med höga räntor som behöver betalas tillbaka på en mycket kortare tid. 

Istället för sms-lån kan du söka om att jämföra privatlån hos flera långivare. Att samla dina lån och jämföra flera lånegivare mot varandra hos en aktör gör att du kan få ned räntan, samtidigt som endast en kreditupplysning görs, istället för att flera långivare undersöker din ekonomiska sits.  

Dina anmärkningar kommer visserligen påverka dina chanser om att få en lägre ränta, men här kan ni tillsammans hitta en bra lösning för en ränta som är hållbar för att samla dina lån.  

Hitta en medlåntagare 

Om du har stora skulder eller ett flertal betalningsanmärkningar tillsammans med låg kreditvärdighet är det mycket svårt att få bra villkor om du vill kunna samla dina lån.

Om du istället tar hjälp av en medsökande som medlåntagare utan betalningsanmärkningar ökar det dina chanser stort, då det ger bankerna en helt annan garanti för att lånen kommer betalas tillbaka. Detta brukar ofta vara en familjemedlem, partner eller vän till den som vill ta ett lån.  

Bli först med att kommentera

Kommentera