iGaming industrin: Den ekonomiska effekten av industrin på tillväxtmarknader

iGaming industrin: Den ekonomiska effekten av industrin på tillväxtmarknader

Det finns många industrier i världen som växer rekordsnabbt just nu, alltifrån E-handel, data och analys, tillverkningsindustrin till produktutveckling och detaljhandeln. Men en bransch som oftast glöms bort är iGaming-industrin.

Denna industrin tillräknas till ett av de snabbaste växande sektorerna i den så kallade ”digitala” industrin – och dess fortsatt potentialla ekonomiska tillväxt är enorm. I själva verket har industrin redan börjat ha en positiv ekonomisk inverkan på tillväxtmarknader runtomkring i världen.

I den här artikeln ger vi dig en översikt iGaming-industrins nuvarande påverkan på tillväxtmarknaderna och dess potential för fortsatt ekonomisk tillväxt. 

Vad är tillväxtmarknader?

I den här artikeln definerrar vi tillväxtmarknader som länder som har en snabb tillväxt och som nu väcker globalt intresse på grund av sina växande ekonomier. Generellt sett har dessa länder en stor befolkning med lägre fattigdom och ett stort antal outnyttjade ekonomiska möjligheter. Indien, Kina, Brasilien, Mexiko och Sydafrika är alla sådana länder.

Vad är iGaming- industrins inverkan på ekonomin i vissa tillväxtländer?

Genom att läsa recensioner på svenska och granska uppgifterna på spelbolagens webbplatser blir det väldigt snabbt uppenbart att många spelverksamheter har delat upp sin verksamhet i flera länder. Kundtjänsten kan vara placerad i Estland eller på Malta, medan den tekniska utvecklingen kan ske i Singapore eller Filippinerna – allt detta visar hur utbredda dessa företag kan vara.

Genom att etablera kontor i olika tillväxtländer bidrar spelföretagen till att skapa nya arbetstillfällen. Deras tjänster erbjuder vanligtvis höga löner och goda villkor som står sig väl i jämförelse med andra branscher i dessa länder.

Även om det är olagligt på vissa ställen, till exempel i Kina, har vissa tillväxtländer nyligen gjort det lagligt att spela för riktiga pengar på nätet, vilket har varit en stor framgång för dessa länder. Detta inkluderar:

  • Filipinerna
  • Costa Rica
  • Panama
  • Argentina
  • Colombia
  • Mexico

En viktig drivkraft bakom denna enorma tillväxt är att allt fler människor nu har pålitliga internetuppkopplingar och att digitala betalningsmetoder blir mer tillgängliga. Länder som öppnat sin spelmarknad för allmänheten har sett en betydande expansion i spelverksamheten. Vilket har lett till att flera huvudkontor har byggts och skapat arbetstillfällen i dessa områden.

Potential för ytterligare tillväxt

Begreppet tillväxtmarknader beskriver länder som befinner sig i ett utvecklingsskede och som har goda möjligheter till ekonomisk tillväxt. Dessa länder, som vanligtvis består av en yngre befolkning, en växande medelklass och en ökande urbanisering. De har så pass bra utsikter att vissa experter spår att fyra av fem utav världens ledande ekonomier kommer att vara så kallade ”tillväxtmarknader”. I takt med att medborgarna i dessa länder får bättre löner kommer de att ha högre disponel inkomst att spendera på spel.

Andra anledningar för tillväxt inkluderar även:

  • Ökande utbyggnad av internet: Fler människor i tillväxtländerna får tillgång till internet och använder, så kallade, smartphones. Vilket gör det möjligt för dem att delta i spel på nätet som framförallt är optimerade för mobilenheter.
  • Förbättrade regelverk: Många tillväxtländer är inne – eller kommer att påbörja – processen att förbättra sina regelverk för spel på nätet. Bland annat genom att göra det enklare för utländska verksamheter att etablera sig på marknaden.
  • Ökande efterfrågan på underhållning på nätet: När COVID-19-pandemin tog världen med storm, ökade också efterfrågan på underhållning på nätet. Numera har vi vant oss vid att tillbringa mer tid på nätet – och denna beteendeförändring skapar stora möjligheter för spelindustrin.

Den förutsedda ekonomiska tillväxten kan vara en stor fördel för spelindustrin och bädda för dess framgång och expansion. Dessutom finns det fortfarande möjligheter i vissa länder som ännu inte har vågat sig på spel om deras respektive regeringar luckrar upp reglerna kring denna marknad.

Hur kan regeringar i tillväxtländer stödja iGaming- branschen?

Regeringarna måste sträva efter att maximera de ekonomiska fördelarna med iGaming genom att skapa robusta, stabila och tydliga regleringsmekanismer som gör det möjligt för spelorganisationer att snabbt etablera verksamhet i respektive land. Dessutom bör de göra betydande investeringar i infrastruktur och teknik – särskilt bredbandsutbyggnad – för ytterligare tillväxt.

Bli först med att kommentera

Kommentera