Investera i en pool – vi listar vad du behöver veta!

Investera i en pool

Inlägget görs i samarbete med Poolgiganten

Annons:
påmind ad bannerInvestera i en pool – vi listar vad du behöver veta! t?a=1874552417&as=1544841054&t=1&tk=1&i=1

Att bygga pool blir allt mer populärt för varje år. Att kunna gå ut på morgonen och ta sig ett svalkande dopp låter inte alls fel och det är även en investering som kommer älskas av dina barn. Är du sugen på att bygga din egen pool eller anlita en firma som gör det åt dig?

Då kan det vara en bra idé att vända dig till en firma som kan hjälpa dig med ditt poolbygge, ge dig rådgivning eller som kan erbjuda bra deals som exempelvis en thermopool kampanj.

Planera ditt poolbygge noggrant

Det finns många saker att tänka på just när det kommer till poolbygge. När du planerar är det viktigt att du inte har för bråttom och verkligen tänker över alla olika alternativ en extra gång innan du bestämmer dig.

Många tycker att poolens utseende är viktigt, men det är minst lika viktigt att den placeras på rätt ställe. Du behöver även tänka på miljön som finns runt omkring och att du tänker på både filtrering och uppvärmning.

Bygg en säker pool

För att ditt poolbygge ska bli lyckat är det inte bara viktigt att den är snygg på tomten eller att den är hållbar, även säkerheten är en väldigt viktig faktor.

För dig som har barn är ett låsbart pooltak ett alternativ som du verkligen borde överväga. Då kan du vara lugn när barnen är ute och leker i trädgården utan att behöva oroa dig över att de skulle råka ramla i.

Utöver det är det även viktigt att du minimerar halkrisken runt om poolen. Det är bra att du väljer ett material runt om poolen som inte är lätt att råka halka på, det hjälper dig att göra poolen mycket säkrare.

Vad kostar det att bygga en pool?

Innan du bestämmer dig för att bygga pool är det viktigt att du har en stadig budget eftersom det inte är en liten kostnad som bygget kommer att landa på. Spannet för kostnaden kan variera beroende på material, design och form och det kan komma att kosta dig allt från 200 000 – 600 000 kronor.

Som sagt finns det en mängd olika faktorer som kan påverka kostnaden för ditt poolbygge. Vilken typ av pool du haft tankar på att bygga är den största faktorn. En nedgrävd pool är exempelvis dyrare att bygga än en ovanmarkspool.

Andra faktorer som kan påverka kostnaden betydligt är hur svårt eller komplicerat det kommer vara att gräva i din trädgård. För en del kan det dessutom behövas sprängas på tomten för att bygget ska kunna genomföras. Även vad för pooltak du väljer och själva utformningen av poolen kommer ha en avgörande betydelse för kostnaden.

Att bygga pool är inte ett billigt projekt men är något som definitivt kommer uppskattas av dig själv, dina barn och din gäster!

Bli först med att kommentera

Kommentera