Investera i lyxmärken

Investera i lyxmärken

Investera i lyxmärken – För många har inköp av lyxvaror och artiklar från bland annat Dior, Chanel och Louis Vuitton alltid stått högt upp på inköpslistan. Ingenting sammanknyter en outfit lika mycket som en handväska eller annan accessoar från ett etablerat lyxmärke. Att investera pengarna i en fin och elegant handväska gör att du både kan bära den, men också få en fin avkastning när du bestämmer dig för att sälja den vidare.

Annons:
påmind ad bannerInvestera i lyxmärken t?a=1874552417&as=1544841054&t=1&tk=1&i=1

Fastän många kanske tror att detta har en materiell betydelse, så ger en investering av lyxvarumärken även dig en del ekonomiska fördelar. Anledningen är att designermärken oftast har ett väldigt högt värde, även om det brukas. Värdet kommer sedan att öka med tiden om produkten hanteras varsamt och sedan säljs vidare i ett bra skick.

Men vad är det då egentligen man ska tänka på vid köp av produkter från lyxmärken, vilka typer av artiklar är allra mest populära och ger den bästa ekonomiska fördelen och hur investerar du helt enkelt bäst i lyxmärken? Allt detta och mer kikar vi närmare på i denna artikel.

Vilka lyxmärken är det bäst att investera i?

Det finns mängder av märkesvaror som kan ge ett rejält klirr i kassan vid försäljning, men märkesväskor tillhör de mer efterfrågade varorna och är därmed den allra bästa investeringen som kan ge dig den största avkastningen framöver.

Märkesväskor från Chanel och Hermes räknas som de mer vinstgivande på andrahandsmarknaden. Framförallt då det är väldigt kända och väl omtalade varumärken med en gedigen historia som gör dessa varumärken väldigt eftertraktade.

Från Hermes är de två modellerna Kelly och Birkin de mest efterfrågade. Vad gäller Chanel letar många framförallt efter deras Flap Bags. En annan typ av väska som är en mycket bra investering är Louis Vuittons koffertar som är monogramprydda. De är dock extremt ovanliga att hitta i ett bra skick, så har du en liggandes hemma kan du räkna med en mycket god försäljning.

Om du trots allt vill fokusera på aktier kan du kika på att köpa aktier i ett lyxmärke. Bland annat varumärken som Louis Vuitton och Hermes har direktaktier som du kan investera i. Allra enklast är då att köpa aktier via Avanza.

Vad ska man tänka på vid köp av begagnade produkter från lyxmärken?

På grund av populariteten för lyxmärken som till exempel Dior, Louis Vuitton, Dolce Gabbana och Hermes har detta såklart även skapat ett intresse för kopior av varumärkens mer kända utbud. Kopiorna är i vissa fall så väldesignade att det kan vara svårt att se skillnad mellan en äkta vara och en kopia.

Investera i lyxmärken - Chanel
Chanel skor kan vara en investering

Så det viktigaste som konsument är att göra noggranna efterforskningar och köpa varan från en pålitlig källa. En investering som från början är tänkt att vara lönsam och bra, kan snabbt omvandlas till att bli en väldigt dålig sådan.

För att säkerställa att varan du köper är riktig, kan du efterfråga äkthetsintyg eller besöka butiken med en person som har ett tränat öga att se om produkten är äkta eller inte. Du kan även göra dina egna efterforskningar, men om du inte sedan tidigare är van vid att köpa lyxartiklar, kan även gedigna efterforskningar vara lönlösa, då kopiorna är väldigt snarlika.

Ha som tumregel att om priset är för bra för att vara sant, så är det oftast det. Om prislappen sänder ut röda signaler, gör sökningar på vad den brukar säljas för och du kan direkt få en bättre förståelse för om priset signalerar att varan är äkta eller inte.

Ett lägre pris än förväntat behöver inte alltid innebära att varan är en kopia dock, då det inte är säkert att alla varor från etablerade lyxmärken är höga. Priset styrs oftast på produktens ålder, efterfrågan och skick.

Hur stor ekonomisk vinst kan du göra?

Man har räknat väldigt mycket på hur stor ekonomisk vinst som en lyxartikel kan ge vid försäljning. Självklart kan beloppet skilja väldigt mycket beroende på i vilket skick produkten säljs för, men kan även bero på vilken typ av väska, sko eller modell det rör sig om. Vissa produkter är helt enkelt mer efterfrågade än andra och genererar då i en högre vinst vid försäljning.

Men om du spelar dina kort rätt kan en märkesväska stiga mer i värde än både guld och aktier. Har du tur kan värdet på din investering öka med upp till 500 procent på 35 år. Att investera i märkesvaror är därför ingen snabb lönsamhet, där du kan sälja produkten efter några år och få en hög avkastning. Det tar vanligtvis, med undantag för några särskilda varor många årtionden innan du kan sälja med en markant vinst.

Så varför är det då så många som väljer denna typ av investering framför aktier eller liknande? Jo, genom att köpa märkesväskor, skor eller andra accessoarer kan du kombinera nytta med nöje. Du kan bära produkten eller ha den som en fin inredningsdetalj, tills du känner att det är dags för en försäljning.

Anledningen till att priserna vid en försäljning kan eskalera så kraftigt är för att till exempel märkesväskor säljs i ett väldigt begränsat utbud. Om det då klassas som vintage och har en historia i bagaget är efterfrågan enorm, då det finns väldigt få modeller i bra skick kvar.

Så om du letar efter ett sätt att investera dina pengar på, älskar mode och gärna inte vill behöva sätta dig in i den gedigna värld som allt vad aktier och fonder innebär, så är märkesvaror ett bra alternativ. Du kan använda produkten till dess att värdet har stigit till en önskad nivå och sedan kan du sälja den vidare.

Bli först med att kommentera

Kommentera