Investmentbolagen på börsen med bäst avkastning 2020

7 investmentbolag som ligger i toppen på börsen 2020

Investmentbolag är något som bör finnas i varje aktieportfölj. Genom att investera i ett investmentbolag har man automatiskt spridit sina egna risker, detta genom att investmentbolaget i sig har investerat i flera olika branscher. De olika investmentbolagen som finns på den svenska marknaden skiljer sig åt när det kommer till vilken nisch de har valt att ha.

Annons:
påmind ad bannerInvestmentbolagen på börsen med bäst avkastning 2020 t?a=1874552417&as=1544841054&t=1&tk=1&i=1

Här nedan listas 7 av de investmentbolag som har legat i toppen på börsen under det gångna året. De är rankade utifrån tillväxtavkastning vilket är värdet som aktien ökar med under en viss period, i det här fallet under år 2020. Flera av investmentbolagen nedan har även en direktavkastning i form av utdelning.

Topp 7 investmentbolag 2020

Creades
I toppen av listan finns Creades vars aktie har haft en tillväxt på 86,00% det senaste året. Creades nisch är små- och medelstora företag i blandade branscher och sektorer. De jobbar på flera sätt för att utveckla innehaven vilket görs i tätt samarbete med olika företagsledningar och andra intressenter. Aktieägarna har under året fått tre ordinarie utdelningar samt en bonusutdelning på totalt 21 kr/aktie.

Bure Equity
Bure Euqity är ett investmentbolag som riktar sig främst till den nordiska marknaden där de förvärvar verksamheter samt utvecklar dessa. Bolaget är verksamt inom flera olika branscher där teknik, medicin och verkstad är högt representerade. Aktien har det senaste året haft en tillväxt på 46,03%. Under det gångna året har direktavkastning utdelats med 1 kr/aktie.

Svolder
Investmentbolaget Svolder har sitt sikte inställt på den nordiska marknaden där de investerar i börsnoterade småbolag och medelstora bolag. I sin portfölj har de ett flertal branscher även om industri är överrepresenterad. Direktavkastningen har legat på 2,20 kr/aktie under 2020 och tillväxten har varit 30,40%.

Latour
Med fokus på industri och tillverkningsindustri har Latour haft en tillväxt på 29,23% det senaste året. Latour investerar i bolag som räknas som små- eller medelstora. Genom att aktivt leda bolaget och förvalta det långsiktigt skapar de förutsättningar för en god avkastning. De som har ägt aktier i Latour under 2020 har tagit del av en direktavkastning på 1,25 kr/aktie.

Investor
Investor är ett svenskt investeringsbolag som även är verksamt på marknaden i USA och Asien. De investerar i och utvecklar företag inom industri, fordonsindustri, elektronik och telekom. Investering görs med långsiktiga planer för att utveckla bolag som har en hög värdepotential. Under 2020 har de haft en utdelning värde 9 kr/aktie.

Ratos
För det senaste året landar tillväxten på 13,74% för Ratos aktie. Ratos skiljer sig en aning i jämförelse med andra investmentbolag då de inriktar sig på att investera i onoterade bolag av medelstorlek på den nordiska marknaden. Där vill de utveckla bolaget på lång sikt genom aktivt ägande. Bolaget har haft en direktavkastning under året på 0,65 kr/aktie.

Lundbergföretagen
Lundbergföretagen siktar på att investera och förvalta bolag långsiktigt och har en rad olika branscher i sin portfölj. De är i huvudsak inriktade på fastighetsbolag men har även industri, bygg och bank i sin portfölj för att nämna några. Under 2020 har bolaget pausat de årliga utdelningarna.

Bli först med att kommentera

Kommentera