Köp segelbåt i Medelhavet

Köp segelbåt i Medelhavet

Inlägget görs i samarbete med More Sailing

Annons:
påmind ad bannerKöp segelbåt i Medelhavet t?a=1874552417&as=1544841054&t=1&tk=1&i=1

Det blir allt mer och mer populärt att köpa en segelbåt i Medelhavet istället för en bostad eller i kombination med ett boende. Fördelen som en segelbåt ger dig som köpare är att du kan upptäcka mer av landets olika små öar, vackra tillhåll och kan även njuta av det fina vädret mitt ute på havet. Perfekt om du älskar dykning eller en svalkande bris.  

Men många köper inte en segelbåt endast för nöjets skull. Det ger en mycket god avkastning och räknas som en mycket trygg investeringsmetod då du kan hyra ut båten till segelsugna turister under sommarhalvåret. Men vad ska du då tänka på om man vill köpa segelbåt i Medelhavet och hur gör man köpet extra lönsamt? Köp segelbåt i Medelhavet och upptäck vilka fördelar det kan ge dig! 

Hur investerar man i en segelbåt? 

Om du är sugen på att investera i en segelbåt finns det några olika metoder som du kan nyttja. Framförallt köps båten som en tillgång och det är då framförallt viktigt att du gör en gynnsam affär. För att investeringen ska vara lönsam är det viktigt att du verkligen kikar på båtens alla egenskaper, om det är några fel på båten som kräver att den rustas upp, hur många år båten har på nacken och om det finns några andra dolda kostnader vid köpet.  

En gynnsam affär gör att du kan få mer pengar när du säljer båten. Om du dessutom är väldigt duktig på att rusta upp gamla segelbåtar, kommer köpet bli så mycket mer gynnsamt, då slutpriset garanterat kommer att vara högre än det pris som du köpte båten för.  

Hyr ut din båt för större intäkter 

För att du ska få en årlig förtjänst på båten och även göra köpet ännu mer lönsamt, kan du också välja att hyra ut segelbåten till turister.  

Det är väldigt populärt att hyra segelbåtar när man reser till en plats runt Medelhavet och många betalar också väldigt stora summor för att kunna använda den under en kortare period. Då Medelhavet bjuder på kristallklart vatten och fantastiska vikar som man kan lägga till vid, kan man med en segelbåt upptäcka området från sin allra bästa sida.  

Samarbeta med området båtuthyrare  

Men att ständigt hyra ut din båt kan vara väldigt tidskrävande och om du inte heller alltid är bosatt nära din segelbåt kommer det att ge dig många fördelar om du samarbetar med en båtuthyrare. De kan då ta hand om det administrativa arbetet, besiktning av båten och hantering av nycklarna när du inte har möjlighet. Mot en avgift visserligen, men det kan också komma att ge dig fler kunder då båtuthyraren har fler kontakter.  

Vilken båt ska du investera i? 

Köp segelbåt i Medelhavet innebär inte automatiskt en förtjänst om du inte innan köpet har gjort gedigen efterforskning och även har en viss kunskap om segelbåtar. För att säkerställa att du gör ett bra köp och inte båten har en massa gömda fel, kan det vara värt att använda dig av en besiktningsfirma, alternativt att du tar med dig en anhörig som har mer erfarenhet av segelbåtar än du har.  

Investera i en segelbåt i Medelhavet, hyr ut båten och du kan göra en riktigt god årlig förtjänst! 

Bli först med att kommentera

Kommentera