Köpa Bitcoin hos Avanza – så här gör du!

Köpa Bitcoin hos Avanza

Köpa Bitcoin hos Avanza – Få som har lite intresse på fonder, pengar eller ekonomi i stort har missat att den enorma uppgång av Bitcoin på senare tid. De som köpte Bitcoin tidigt kan med enkelhet sälja av sina Bitcoin och leva ett lite lyxigare liv. Denna kryptovaluta som först var något som inte så många förstod har nu blivit något som det går att handla med hos till exempelvis Tesla. Något som naturligtvis ökar värdet hos Bitcoin när det går att handla ”riktiga” saker och inte bara är en kryptovaluta. Vill du hoppa på tåget med Bitcoin nu så kommer vissa att säga att det är för sent och att det är för sent. Det ha vi hört förut dock och det är inte alls omöjligt att Bitcoin kommer att stiga ännu mer. Det har tidigare varit svårt att handla Bitcoin men nu är et lika enkelt som att köpa fonder eller aktier. Bland det lättaste sättet att göra det är att skapa et konto på Avanza.

Avanza förmedlar fonder m.m

Avanza är en bank som är enorm inom aktier, fonder och snart även kryptovalutor. Många svenskar som handlar med fonder och aktier gör det genom Avanza och det är antagligen för att de är så pedagogiska. Det är fullt möjligt att handla fonder och aktier även på andra ställen men med Avanza så är det enkelt att lära sig och de har fondskolor och liknande som attraherar många. Relativt nyligen har de valt att satsa på kryptovalutor. Avanza är Sveriges största nätmäklare så det hade varit konstigt om det inte gick att handla där.

Det kommer bara att ta dig 3 minuter från det att du inte har något konto till att du har kryptovalutor om du gör det ordentligt. Du behöver bara ett Bank-id, något som de allra flesta har. Du loggar in på Avanzas hemsida eller app och där fyller du i ditt bank-id för att legitimera att det är du. Därefter får du fylla i ett par uppgifter om dig själv och även din erfarenhet av att handla med värdepapper. En bank måste fråga detta för att säkerställa att deras kunder har en någorlunda koll på vad värdepapper är. Det är viktigt att kunderna vet om att det är riskfyllt att handla med aktier och fonder och att det finns en risk av att de kommer förlora en del pengar.

Logga in och för över pengar

När du har loggat in och fyllt i din erfarenhet så behöver du flytta över en del pengar. Flytta över en summa du vill investera och gör inte av med för mycket. Man ska aldrig investera i mer än vad man har råd att förlora för tillfället. Det är inte helt säkert att du får tillbaka lika mycket även om du antagligen kommer att tjäna pengar på att investera dem istället för att ha dem på ett bankkonto.

När du har pengar på kontot så söker du i sökfältet efter Bitcoin XBT. Där väljer du om du vill handla i EURO eller Svenska kronor. Vilket som är bäst väljer du, läs på lite om det innan. Därefter trycker du på köp och köper så mycket som du vill investera. Där kan du se den senaste tidens stigningar eller sänkningar och hur priset har fluktuerat över tid. För att tjäna så mycket pengar som möjligt så gäller det at köpa billigt och sälja dyrt. Det svåra är bara att veta när det är billigt och när det är dyrt.

Så enkelt är det att köpa Bitcoin, lika enkelt som att handla vanliga fonder eller aktier och det enklaste är genom Avanza.

Bli först med att kommentera

Kommentera