Kreditkort med bonus

Även om man ständigt får höra ordet ”kreditkort”, så är det fortfarande inte alla som vet vad ett kreditkort faktiskt är och vad som är skillnaden mellan ett sådant kort och andra. Enkelt förklarat kan man säga att ett kreditkort fungerar precis som ett vanligt kontokort, men med skillnad att pengarna på kreditkortet är lånade.

Annons:
påmind ad bannerKreditkort med bonus t?a=1874552417&as=1544841054&t=1&tk=1&i=1

Ditt vanliga bankomatkort är kopplat till ditt privata bankkonto, men ett kreditkort är istället kopplat till en bank eller långivare. Det finns inge direkt fysiska pengar på kortet, utan pengarna blir tillgängliga först när du väljer att använda dig av det. Du kan ta ut pengar i en automat eller handla med hjälp av ditt kreditkort. I slutet av varje månad får du då en faktura som du ska betala in, vilket endast kommer gälla för de belopp av krediten som du har valt att använda dig av.

Kreditkort med bonusprogram

En av de främsta anledningar till att människor väljer att skaffa sig kreditkort är de förmånliga bonusprogrammen som man har möjlighet att ta del av. Hur bonusen ser ut kan vara mycket varierande, men oftast handlar det om att du får rabatt på diverse saker eller att du har möjlighet att samla på dig poäng.

Det kort som du väljer kommer ha betydelse för vilken typ av bonus du får. Vissa kreditkortsföretag riktar in sig specifikt på rabatterade resor, medan andra kort erbjuder billigare bensinpriser. Alla kort fungerar på olika sätt och av denna anledning är också bonussystemen olika. Det är viktigt att du läser på ordentligt om de olika korten för att se vilket kort som passar dig bäst. Har du ingen bil är det helt onödigt för dig att ta ett kreditkort där du får bonus på bensin. Satsa på ett kort som kan göra din vardag enklare och rikare på en och samma gång. Här hittar du information om kredit kort till företag, så kallade företagskort.

Samla poäng

Vi nämnde tidigare i texten att man med hjälp av ett kreditkort även kan samla på sig poäng. Detta system skiljer sig en aning från de kort som erbjuder en direkt bonus, men i grunden är tanken samma sak.

Precis som med kreditkort med bonus så kommer kreditkort med poäng att se lite olika ut. Är kreditkortet specifikt inriktat till den som reser mycket kan du få poäng för varje resa du köper eller när du handlar på flygplatsen. Det finns också kreditkort som ger dig poäng för varje köp som du gör, oavsett om du handlar korv på pressbyrån eller om du köper dig en bil.

Vad ska man då göra med sina poäng? I de allra flesta fall så kan du byta in dina poäng mot saker som passar dig bättre, men poängen kan också fungera som en typ av cash back. Poängen som du har samlat på dig omvandlas sedan till riktiga pengar som går direkt tillbaka till dig. Huruvida ditt kreditkort kommer att ge pengar eller inte är svårt att svara på, eftersom alla kort är olika. Det kan mycket väl vara så att dina poäng istället kan användas för resor, upplevelser och mycket mer.

Bli först med att kommentera

Kommentera