Några enkla tips för bättre privatekonomi

Ibland kan det kännas extra tufft vissa månader i sin privata ekonomi när det har varit stora helger, som exempelvis jul eller något oförutsett har hänt som har kostat extra mycket pengar. Då är det inte fel att ha lite tips och råd att ta till, för att förbättra sin privata ekonomi. Det krävs faktiskt inte så stora förändringar, som man kan göra som leder till en bättra ekonomiskt status.

Annons:
påmind ad bannerNågra enkla tips för bättre privatekonomi t?a=1874552417&as=1544841054&t=1&tk=1&i=1

Budget

En av de första åtgärderna man kan göra är att lägga upp en budget. Vilket innebär att man sätter sig ner och går genom sin ekonomi. En budget innebär att man kartlägger sina inkomster och utgifter från månad till månad. På det viset får man reda på hur mycket utgifter som hushållet har. Att planera sin ekonomi är mycket viktigt och gör att man kan ha koll på sin ekonomiska situation hela tiden. Vilket gör att det går att lägga undan pengar inför större utgifter.

Tips och råd

Här kommer några konkreta tips och råd som gör att sin privata ekonomi kan förbättras betydligt. Antingen använder man sig av alla tipsen och råden eller bara några av dem. Vilket fall som helst så kommer ekonomin förbättras.

Kostnader för mat

När det kommer till mat så är det en stor utgift som hushåll har. Men det går att påverka och sänka kostnader för maten.

  • Ta med en matlåda till sitt jobb, vilket innebär att många tusenlappar sparas.
  • Gör en meny för veckan eller månad och handla bara hem maten för denna. Passa på att laga extra mat, som man kan ha till matlådor.
  • Se till att göra en sammanställning på hur mycket pengar det går till maten på en månad. Spara alla kvitton, för att sedan se vilka utgifter som går att dra in på.

Genom att göra dessa förändringar i sina matkostnader, går det att spara upp till 12 000 kronor per månad eller ännu mer om man lagar all mat själv från grunden.

Försäkringar

En sak som alla måste ha är olika typer av försäkringar, men det går att spara pengar inom detta område också.

  • Börja med att göra en sammanställningar av försäkringarna som hushållet har.
  • Gör en kvalificerad bedömning, för då går det se vilka som går att avvara och ändå ha ett försäkringsskydd som är fullgott.
  • Jämför mellan försäkringsbolagen, för det kan vara så att de försäkringar som man har finns med bättre villkor och framför allt billigare.

Detta gör att utgifterna i hushållet kan sänkas med ungefär 5 000 kronor per år.

Andra ekonomiska poster

Det finns andra ekonomiska poster som går att påverka ganska mycket, vilket gör att många tusenlappar kan sparas per år.

  • Se över lån och bolån, förhandla om att sänka räntan eller samla alla smålån till ett större och billigare lån.
  • Elavtalen går oftast få billigare, jämför med de olika elleverantörerna.
  • Abonnemang av olika de slag, jämför mellan företagen. Det kanske går till och med att avvara några av abonnemangen.
  • Transporter, börja använd allmänna kommunikationer, cykla till och från arbetet, samåk.

Använder man sig av dessa tips och råd går det göra stora förändringar i sin privata ekonomi!

Bli först med att kommentera

Kommentera