Nano kredit

Nano Kredit är ett företag som ger mikrolån på internet. Enligt hemsidan är de bland de mest etablerade svenska kreditbolagen i snabblånskategorin. De har funnits i Sverige sedan 2008 och har över 60 000 kunder i Sverige. De ger lån mellan 2000 kr och 25 000 kr med en maximal återbetalningstid på 9 månader.Tryggt, tydligt, enkelt är Nano kredits ledord som dom efterstävar att uppnå i hela sin verksamhet och med sina snabblån. Deras ansökning är enkel med e-legitimation, och pengarna betalas snabbt ut inom en arbetsdag vid beviljad ansökan.

Tryggt, Tydligt, Enkelt

Tryggt, tydligt och enkelt är nanokredits ledord gällande verksamhetens tillvägagångssätt och det låter ju väldigt bra, speciellt när det gäller ett lån, oavsett låntyp. Reglerna verkar ju väldigt enkla, man kan låna mellan 2000 till 25 000 kr, och kan återbetala detta på mellan 3 och 9 månader. Det som gäller står visserligen skrivet med två exempel angivet, men jämfört med andra sidor är det väldigt kortfattat och mycket lite information som står skriven på hemsidan. Tryggt, tydligt och enkelt, ja, både på gott och ont.

Krav

För att göra en ansökning hos Nano kredit krävs att följande uppfylls;

  • Att man är svensk medborgare mellan 20 år – 65 år.
  • Har ett bank-ID för att identiera sig.
  • Att ansökanden är folkbokförd i Sverige.
  • Man har en deklarerad årsinkomst på minst 50 000 kr före skatt.
  • Att klara sedvanlig kreditprövning.
  • Har en stabil inkomst.
  • Inte har några betalningsanmärkningar eller någon skuld hos Kronofogden.

Ansökan

Ansökan görs på hemsidan nanokredit.se där man på första sidan ges möjlighet att välja önskat lånebelopp samt återbetalningstid. Man kan välja lånebelopp mellan 2000 kr och 25 000 kr. Sedan önskad kredittid mellan 3 och 9 månader. Vid högre belopp, (19 000 kr och upp) kan man endast välja 9 månader, och vid de lägre summorna (6 000 kr och neråt) kan man endast välja kortare återbetalningstid. Sedan kommer man vidare och anger personnummer, därefter bekräftar man med BankID. Ansökan till lånet är kostnadsfri.

Utbetalning

Utbetalningen hos Nanokredit sker antingen samma dag eller dagen efter, dvs. inte så snabbt som vissa andra bolag som sysslar med smålån. Om man får lånet beviljat innan kl 14.00 så kommer pengarna att komma in på kontot samma dag. Beviljas lånet däremot efter kl 14.00 så kommer pengarna in på förmiddagen under nästkommande vardag. Kostnaden för krediten utgörs av en rörlig ränta på 39,5 procent, samt att det läggs till en uppläggningsavgift och ytterligare 60 kr i aviavgift per avi.

Återbetalning

När lånet väl ska börja betalas tillbaka så får man ett e-mail med en faktura som man ska använda för att göra sina inbetalningar. Att det alltid är samma betalningsuppgifter till ditt lån skriver Nano kredit på sin hemsida. Utöver det ger de ingen övrig information om t ex när den kommer, vilken dag i månaden, vad som händer om man blir försenad, etc. Man kan dock välja att förtidslösa sitt lån om man bara hör av sig till kreditgivaren först och får information om hur man går tillväga.

Bli först med att kommentera

Kommentera