När nöden kräver ett snabblån

Livet är något som hela tiden fortgår. Det kan hända både bra och dåliga saker men hela tiden fortsätter vardagen att rulla. Räkningar trillar in och ska betalas samtidigt som kanske ett kylskåp går sönder. Man vet aldrig vad som kan hända som påverkar ens ekonomi.

Annons:
påmind ad bannerNär nöden kräver ett snabblån t?a=1874552417&as=1544841054&t=1&tk=1&i=1

När sådant här sker måste man på något sätt lösa problemet för stunden så att man har el också nästa månad. Att ta ett snabblån är en lösning för stunden och inget som löser saker på lång sikt. Det finns olika typer av snabblån, SMS-lån är ett sådant som ofta nämns i olika sammanhang. Man ska vara medveten om att dessa lån ofta har en riktigt hög ränta och blir väldigt dyrt att använda löpande.

Ett snabblån är ofta avsett att betalas tillbaka på kort tid och rör sig om mindre summor. Om man är i behov av större summor rekommenderas man alltid att se över möjligheten till att ta ett vanligt lån istället. Oavsett vilket typ av lån som man tar så ska man också alltid komma ihåg att pengarna faktiskt ska betalas tillbaka, så det är viktigt och veta att man kommer att kunna betala åter.

Det finns snabblån som man tar som tidigare nämnts via SMS men det går också att söka direkt hos olika lånegivare. Ofta så betalas pengarna ut inom några timmar och går direkt in på banken eller kommer in de närmaste dagarna beroende på vilken bank man har.

I och med att det är ett blancolån och ett lån som många tar just när de inte har så många andra möjligheter är det ofta väldigt höga avgifter och räntor. Först kan det vara någon form av uppläggningsavgift som är riktigt hög sedan är det en ränta som kan gå upp mot 30 % och liknande.

Därför är det viktigt att jämföra och kolla vad de olika långivarna erbjuder för villkor för själva lånet. Om man behöver låna säg 15 000 kronor så kan man lätt hamna uppemot nästan det dubbla beloppet innan allt är återbetalt. Kanske det inte verkar som så stor summa när man tar lånet men när man ska betala tillbaka beloppet trots att man hade lånet så kort tid så kommer det inte att kännas speciellt kul.

Om det verkligen inte finns någon annan utväg så kan ett snabblån vara en utväg den gången. Man måste ju ändå ha mat på bordet och möjlighet att duscha och kunna laga mat. Att löpande täcka kostnader med snabblån kommer inte att fungera utan då behöver man se över sina vanor och strypa kostnader. Den som tar snabblån på snabblån hamnar snabbt i en ond spiral sedan går det fort utför vilket inte är något att rekommendera.

När man sitter och behöver ta detta lån så ska man trots sitt behov av snabba pengar ta sig tid att läsa på och jämföra så att man inte blir lurad eller får en massa dolda kostnader som man inte hade en aning om fanns. Det är inte kul att upptäcka.

Bli först med att kommentera

Kommentera