Vi tar en titt på Nvidia-aktien

Vi tar en titt på Nvidia-aktien

Nvidia-aktien – Att investera sina pengar är alltid en bra idé. Det sämsta du kan göra är att bara ha dem stående på ett bankkonto. Inflationen i samhället kommer att göra att du faktiskt har mindre summa pengar efter ett tag, relativt sett då såklart. Det för att allt i samhället har blivit dyrare. Det klassiska är att tänka på glass, när vi tänker på hur mycket glass kostade när vi var unga så är det alltid en bråkdel av vad det är nu. Beroende på hur gamla vi är såklart men det kommer garanterat att vara dyrare absolut sett med glass idag. relativt sett är det inte säkert att det är dyrare utan det beror på att pengars värde bli mindre och mindre, det är detta som är inflation. När du investerar dina pengar så kommer pengarna antagligen att följa inflationen och förhoppningsvis mycket mer än så. Hur du investerar är upp till dig men det kan vara i en bostad, fonder eller kanske aktier.

Fonder och aktier

Annons:
påmind ad bannerVi tar en titt på Nvidia-aktien t?a=1874552417&as=1544841054&t=1&tk=1&i=1

En fond är en sammanslagning av massvis olika branscher och företag. Det är relativt riskfritt på lång sikt då en fond alltid tenderar att öka i värde. En aktie är en del av ett företag och går företaget bra så tjänar du pengar. Det är därmed också mer riskfyllt eftersom du förlorar dina pengar om företaget går dåligt. En aktie det pratas mycket om är Nvidia-aktien.

Vad gör Nvidia?

Innan du går in och investerar i en aktie så ska du alltid tänka om du tror på företaget. För att kunna bilda sig den uppfattningen så behöver du veta vad de gör, hur stora de är och så vidare. Nvidia som vi skriver om här är ett företag inom teknikbranschen. De är specialiserade på grafikkort och visuell datorteknik. De har även en hel del inom AI, alltså artificiell intelligens. De har sin största kundkrets inom spelbranschen och de är stationerade i Kalifornien i USA. De grundades 1993. Köper du aktier i Nvidia så ska du alltså tro på deras produkter men även branschen i stort. Tror du att det finns en lukrativ framtid inom spelbranschen och AI så kanske detta är en bra aktie för dig.

Nvidia har något som heter direktavkastning och det är det många företag som har. Det betyder att du varje halvår, kvartal eller år får en liten summa beroende på hur det har gått för företaget. Du kan se det som en bonus. I varje rapport så meddelar företaget hur mycket som kommer att gå ut till aktieägarna och vad summan är per aktie. Har du många aktier i företaget så får du mer såklart. Du kan välja att plocka ut pengarna eller så kan du välja att återinvestera dem. Det många gör är att återinvestera dem direkt i samma företag. Det är ett sätt att få gratis investeringar. Avkastningen har du inte betalt för men du kan plocka ut den senare i form av pengar. Dina pengar växer exponentiellt vilket är en tanke md att investera på börsen.

Huruvida du ska köpa eller sälja en aktie är bara upp till dig. Du kan såklart läsa in dig på så mycket som möjligt men i slutändan är det du som bestämmer över dina pengar. Det är riskfyllt att vara på börsen och särskilt med aktier. Är du inte så säker så är det bättre att du investerar i fonder istället. Där kan du med enkla medel välja hur hög risk du är villig att ta och hur lång tid du ska investera. Det kan fortfarande vara riskfyllt dock men inte så mycket som med aktier som är beroende av ett företag.

Bli först med att kommentera

Kommentera