Olika sätt att spara pengar

De allra flesta människor har idag någon form av sparande. Det kan handla om att man vill spara pengar inför framtiden, spara pengar till sina barn eller spara pengar för att t.ex. köpa en bostad. Vikten av att ha ett bra sparkonto ligger inte endast i att man ska kunna köpa sig saker, utan även för att ha en trygghet om något oförutsett skulle inträffa. I denna text får du läsa om ett flertal olika sätt att spara pengar.

Annons:
påmind ad bannerOlika sätt att spara pengar t?a=1874552417&as=1544841054&t=1&tk=1&i=1

Månadsspara med hjälp av fonder

Att spara i fonder och indexfonder har alltid varit mycket populärt. Från början var det endast människor med stor kunskap om värdepapper som gav sig in i detta, men idag drar alla typer av människor nytta av det här. Du väljer själv om du vill spara genom din egen bank eller om du t.ex. vill använda dig av ett företag som Avanza. Genom att öppna ett ISK konto (investeringssparkonto) kan du månadsspara och få pengarna att växa ordentligt, snabbare än du tror.

Dra ned på onödigheter

Ett mycket bra sätt att spara pengar är att se över sin vardag och vilka löpande utgifter man har. Fundera över om du verkligen behöver betala för möjligheten att titta på 500 tv-kanaler eller om det är nödvändigt att köpa in den senaste tv:n endast för att den är snygg. Gör dig av med onödiga kostnader genom att avsluta abonnemang som du inte har nytta av, t.ex. ett medlemskap till ett gym du aldrig besöker.

Ta ett extrajobb

Det absolut enklaste sättet att snabbt spara ihop pengar är att ta ett extrajobb. Har man möjlighet att klara sig bra på den ”vanliga” inkomsten kan pengarna från ett extrajobb bli ett riktigt bra sparande. Här gäller det naturligtvis att ha disciplin och inte göra av med alla extra slantar som man får in. Du kan med fördel öppna upp ett nytt privatkonto som du använder för just detta ändamål. Din lön från extrajobbet kommer då direkt att gå till detta konto.

Ut med det gamla

Nästan alla personer har saker hemma som man inte använder. Genom att storstäda i hemmet och sälja av saker har man möjlighet att tjäna in riktigt bra belopp. På ett sådant sätt sparar du förvisso inte pengar, men du tjänar in pengar som kan bli starten på ett bra sparande. Samtidigt som du tjänar in pengar får du också ett fräschare hem.

Undvik lån och delbetalningar

Det kan kännas lockande att ta ett lån eller betala på faktura när man inte har tillräckligt med pengar, men sanningen är att detta i längden kommer göra att du blir av med mer pengar än det faktiska belopp som du var i behov av. Majoriteten av alla lån och avbetalningar innefattar en ränta som kan vara hutlös om det vill sig illa. En jacka för 1500 kronor och en avbetalning på 4 månader kan i slutändan bli en kostnad på 2500 kronor. Bestämd dig istället för att vänta tills du har pengarna i handen innan du gör ett inköp.

Läs mer: Shoppa smart

Bli först med att kommentera

Kommentera