Om Quantumscape aktie – allt grundläggande du behöver veta

Om Quantumscape aktie

Quantumscape aktieAtt välja sina aktier med omsorg vet alla är extremt viktigt. Rätt aktier kan få dina ekonomiska tillgångar att skjuta i höjden medan det är helt klart sant med det omvända också. Köper du fel aktier i fel bolag så riskerar du att tappa alla dina pengar. Det är alltid riskfyllt med aktier så om du inte vet vad du gör så läs på mycket innan eller fråga någon som vet. alternativet är det något säkrare fonder som inte tenderar att vara lika riskfyllt. När du hör om en aktie som går som tåget så är det oftast för sent att hoppa på. Det gäller att vara med innan det blir något att skriva om. Här i denna artikel ska vi fokusera på Quantumscape och dess aktie och kanske röna ut om det kan vara något för dig.

Annons:
påmind ad bannerOm Quantumscape aktie - allt grundläggande du behöver veta t?a=1874552417&as=1544841054&t=1&tk=1&i=1

Vad handlar aktien om?

Quantumscape är ett bolag som arbetar inom fordonstillverkning. De har specialiserat sig inom tillverkning och utveckling av elektriska fordon. Just fordonsbranschen i stort är väldigt omdiskuterad och det sägs att om man som investerare lyckas hoppa på rätt tåg så kommer aktierna att skjuta i höjden. Hela vår planet står inför en av de största omställningarna någonsin då vi måste sluta använda fossila bränslen och gå över till mer elektrifierade fordon. Det kommer inte att vara lätt och det krävs stora ingrepp i både den privata sfären och den offentliga men utvecklingen kommer att gå snabbt. I Sverige kommer det till exempel inte längre att vara tillåtet att sälja och producera bilar som går på fossilt bränsle efter 2030. Miljöpartiet vill till och med sänka det till år 2025. Oavsett hur det går så kommer utvecklingen behöva gå snabbt för att vi ska kunna ha kvar våra fordon, bara eldrivna. I denna utveckling är Quantumscape ledande.

Bor du i staden så har du antagligen sett de lite lättare bilarna som kör runt och som bara drivs på el. Det är en av Quantumscapes stora utvecklingar med lätta personbilar som passar för stadskörning. I staden så är det många som inte behöver bil utan kan cykla eller ta buss men om man av någon anledning behöver bil så kan det vara bra att ha en lite mindre som går på el.

Inte bara hela fordon

Förutom stora bilar så tillverkar och utvecklar Quantumscape även tillbehör till detsamma. Quantumscape är störst på den asiatiska marknaden än så länge och där finns det enorm köpkraft. Flera länder i Asien blir rikare och rikare och det gör att fler och fler vill ha bil. Skulle alla i medelklassen i Kina och Indien köpa en bil som går på fossila bränslen så har vi snart inga fossila bränslen kvar. Då är det nödvändigt att vi lyckas utveckla energisnåla bilar som dessutom körs på elektricitet. Det finns många som opponerar sig mot elbilar för att de skapar problem på andra håll. Inte minst är de extremt energikrävande att tillverka när det kommer till batteriet. För att batteriet ska kunna hålla längre sträckor så krävs det att det är ett kraftfullt batteri och den utvecklingen går snabbare för varje dag och med Quantumscape i täten.

Det höjs även röster om att det tar så lång tid att tanka en elbil. En fossilbil behöver du bara tanka vid en station och det tar 5 minuter. En elbil måste ha speciella laddstolpar och det tar lång tid att tanka. Det börjar att bli mycket bättre dock. Just nu i Sverige finns det inget ställe på den södra delen av vårt land där det är längre än 10 mil till en laddstolpe. Det börjar komma snabbladdande batterier som laddar upp till 80% på en kvart. Utvecklingen går stadigt framåt.

Bli först med att kommentera

Kommentera